Breaking News
La Bonne Chance A Nancy

La Bonne Chance A Nancy (5)

dinsdag, dec 31 2002
Het wit van de sneeuw deed ons ogen haast verblinden. Zo puur en schoon leek alles en dat in de stad waar dag en nacht hard wordt gewerkt om het vuil van de straten weg te vegen. Parijs, een stad waarbij je elke keer wanneer je het bezoekt vol bewondering blijft stilstaan. Als afsluiting van de kerstvakantie hebben we een weekendje in Parijs doorgebracht. We hebben weer zoveel gezien en gedaan waardoor het leek alsof we al weken in de stad waren.
zondag, dec 22 2002
En wij maar denken dat Sinterklaas iets typisch Nederlands is. Nou, hier in Nancy weten ze het ook te vieren. Zondag 1 december was er een grote optocht door heel Nancy. Met allerlei versierde wagens trok de stoet van Sinterklaas door het mooie Nancy. Het evenement trok veel publiek en er hing een goeie sfeer. Alleen misten wij iets en iemand. Ja, waar was zwarte piet? Nergens te bekennen.
dinsdag, okt 29 2002
De sfeer is niet te omschrijven. Zo ongedwongen, zo mooi, rustgevend, gebroederlijk en vreedzaam. Het lijkt op een verhaal uit duizend-en-één-nacht waarin wij een rol spelen. Nog nooit hebben wij ons in zo een situatie bevonden waarin het net lijkt alsof we niet aanwezig waren en alleen toeschouwers van een scène zijn. Er gebeurt van alles maar wij kunnen alleen maar vol bewondering toekijken en gelukkig voelen.
donderdag, okt 17 2002
Tuut tuut tuut tuut (jeweetwel, Standaard geluid berichten Nokia 8210)
" Moge Allah je vasten respecteren, je gebeden verhoren, je dromen verwezenlijken, je daden belonen en je zonden vergeven. RAMADAN MOUBARAK…"
vrijdag, okt 11 2002
4 oktober 2002, ook wel bekend als Wereld Dierendag maar voor ons was het de dag van vertrek naar Nancy. Voor de lezers die niet weten waar Nancy ligt, een stad in Frankrijk 100 km onder Luxemburg vandaan. Voor 1 semester zouden wij, in de voor ons nog onbekende, Nancy studeren.

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld