Breaking News
Sallie & Haffie

Sallie & Haffie (8)

zaterdag, mei 24 2003
"Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen."
Deze historische woorden zijn afkomstig van de 18e-eeuwse Franse schrijver en filosoof Voltaire en houdt het recht op vrijheid van meningsuiting in. Voltaire wordt als de belangrijkste vertegenwoordiger van de verlichting gezien. Verlichting hield in dat je met behulp van rationaliteit (je gezonde verstand dus) kritiek uit zowel op vooroordelen als ook tegen de vaste principes van het geloof. Mensen moesten onafhankelijk zijn van geloofsovertuigingen en vooroordelen en dit zou leiden tot tolerantie en wereldburgerschap.
vrijdag, apr 11 2003
Sallie: Ik heb een tijdje gehad dat elke keer als ik naar het nummer 'The man in the mirror' luisterde van Michael Jackson spontaan tranen kreeg.... en nu nog steeds. Keer op keer zie ik de machteloze en onschuldige kinderen voor me die het slachtoffer zijn van oorlogen en geweld.
zondag, mrt 30 2003
Haffie: Hee Sallie, Heb je het ook door dat liedjes vaak niet om aan te horen zijn als je ze eenmaal vertaald? Stel je voor dat je het refrein van een willekeurig r&b liedje zou vertalen naar het Nederlands. Er wordt me toch wat afgelikt en vunzig gedaan in die liedjes!
dinsdag, mrt 25 2003
Sallie: Weet je wat me de laatste tijd bezig houdt, Haffie? Hoe de SMS diensten in een hele korte tijd zo'n enorme groei hebben doorgemaakt en wij daar nu simpelweg niet meer eens zonder kunnen. Wil je iemand een fijne verjaardag wensen dan kan dat per sms. Wil je iemand dumpen? ook dan stuur je een sms-je....Ben je voor Jamai dan stuur je een sms-je..ben je voor Jim, dan stuur je ook hem een sms-je......en waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat we vanuit onze luie stoel veel zaken per sms kunnen regelen. SMS rules and is taking over the world!
maandag, mrt 10 2003
Sallie: Met een half slapend hoofd, m'n haren nog in de klit, m'n kleren half aan, mijn mascara op mijn kin en een halve fles drinkontbijt in de hand heb ik me gisteren naar de bus gehaast richting mijn werk. Om er vervolgens op een koud en leeg perron achter te komen dat ik de trein, die ik zo wanhopig probeerde te halen, tien minuten vertraging heeft. Geïrriteerd bladerde ik in de tussen tijd haastig door een Spits, die aan mijn schoen was blijven hangen.
zaterdag, feb 22 2003
Sal: Uit protest tegen een oorlog in Irak hebben zeven honderd naakte vrouwen de woorden ‘NO WAR’ gevormd op een grasveld in Australië. In New York hebben nog eens honderden naakte vrouwen al de woorden ‘NO BUSH’gevormd. Wat is dit? Is naakt weer helemaal terug of wat? Als dat zo is, dan heeft al dat naakte schoon niet veel effect. Ik zou eerder zeggen dat oorlogje voeren IN is. Mensen slaan graag elkaars hersens in. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn.
Pagina 1 van 2

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld