Breaking News

De ziekte van de dubbele moraal

  • maandag, nov 12 2001
  • Geschreven door  Saliha Bochhah
De wereld is ziek, Europa is ziek, Nederland is ziek, Amerika is ziek, de media zijn ziek, Sabena is ziek, NBBS reizen is ziek, KPN is ziek, terroristen zijn ziek, Ousama Bin Laden is ziek, de Taliban is ziek, de Afghanen zijn ziek, Homoseksuelen zijn ziek, Imam Elmoumni is ziek, Pim Fortuyn is ziek, Imam Haselhoef is ziek, Theo van Gogh is ziek, Moslims zijn ziek, de mens is ziek en ik ben ziek, ziek van de ziekelijkheid op de wereld.
De wereld is ziek, Europa is ziek, Nederland is ziek, Amerika is ziek, de media zijn ziek, Sabena is ziek, NBBS reizen is ziek, KPN is ziek, terroristen zijn ziek, Ousama Bin Laden is ziek, de Taliban is ziek, de Afghanen zijn ziek, Homoseksuelen zijn ziek, Imam Elmoumni is ziek, Pim Fortuyn is ziek, Imam Haselhoef is ziek, Theo van Gogh is ziek, Moslims zijn ziek, de mens is ziek en ik ben ziek, ziek van de ziekelijkheid op de wereld.

Aan ziektes ontbreekt het in ieder geval niet. Aan een dubbele moraal en meten met twee maten evenmin. Hoeveel hebben de media wel niet uit de kast moeten halen, om te bewijzen dat Moslims inderdaad van geen kant deugen. Een betere bevestiging voor het feit dat moslims ziek zijn, kan je het beste van Pim Fortuyn krijgen. Dat deze man door zijn provocerende uitspaken ons wil schokkeren mag duidelijk zijn. Hij speelt een kinderachtig spelletje. Het is een klein kind dat zich verveelt en naar een manier zoekt om te klieren. Bij Elsevier was hij zijn speelkameraadjes zat of zijn speelkameraadjes wilden niet langer met hem spelen. Pimmetje zocht zijn speeltje elders. Wat is er dan makkelijker dan iemand of een groep te pesten en de schuld te geven van zijn ongenoegen en die van het volk. Wij zagen het al met Hitler. Hij verveelde zich ook tijdens zijn verblijf in de gevangenis en heeft vervolgens besloten om mijn Kamp af te schrijven. Wat als een onschuldig tijdverdrijf begon eindigde in mensenhaat en oorlog.

Pimmetje heeft inmiddels ook zijn boekje geschreven, waarin hij eindelijk zijn gal heeft kunnen spuien. Ja, er is immers vrijheid van meningsuiting. Aan deze vrijheid van meningsuiting mogen wij echter niet komen, per slot van rekening (stelt ook onze grote vriend Theo van Gogh) is er in Nederland geen sprake van de gedachtenpolitie.

Dat hij de oorlog verklaart aan de Moslims in Nederland, lijken wij niet al te serieus te nemen. Dat Pimmetje Fortuyn iets weg heeft van een skinhead en onder zijn mooi pakje waarschijnlijk een Nazi-tatoe verbergt en in zijn vrije tijd met een bombeerjack loopt, schijnt ons ook niet op te vallen. Ik vraag me af, waarom Leefbaar Nederland niet een andere naam gaat zoeken. De naam “Onleefbaar Nederland” zou gezien de partijopvattingen en ideeën van Pim Fortuyn waarschijnlijk toepasselijker zijn. Bij “Leefbaar Nederland” denk ik aan harmonie, normen en waarden, solidariteit en naastenliefde. Niet aan oorlog en ellende onder de bevolking.

Zou de heer Fortuyn zich zodanig vervelen en onzeker voelen dat hij zelfs in staat is om de oorlog te verklaren aan moslims? Aan mensen die hij niet kent, aan een godsdienst waarin hij zich niet verdiept heeft. Heeft hij misschien een ongelukkige jeugd gehad? Of snakt hij naar aandacht? Ik weet het niet! Mag hij zich beroepen op vrijheid van meningsuiting? Ja dat mag! Maar alleen wanneer Abdullah Haselhoef en imam Elmoumni ook niet de mond wordt gesnoerd. Want Pimmetje gaat even ver als deze twee heren, zelfs verder. Dan te bedenken dat Pimmetje de uitspraken van Haselhoef en Elmoumni buiten alle proporties vond. Hoezo, er is in Nederland vrijheid van meningsuiting, toch? Of is deze vrijheid alleen weggelegd voor de Pimmetjes in Nederland?

Wij zijn verontwaardigd over de uitspraken van Haselhoef en Elmoumni, maar vinden de uitspraken van Pim Fortuyn een manier van debat voeren over de Islam. Laten wij eens een debat voeren over de figuren zoals Pim Fortuyn. Daar is meer mee aan de hand, dan met de Islam. In mijn ogen is Pim Fortuyn de grootste Miltvuur bacterie, Anthrax, terrorist en ellende voor de Nederlandse samenleving. Een samenleving waar ik deel van uit maak en trots op ben ‘als moslim’, en waar geen plaats moet zijn voor mensenhaters zoals Pim Fortuyn.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 12215 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Chahrazad vertelt...
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld