Breaking News

Noten lezen om niet vals te zingen

Ik wil dolgraag een column schrijven, het is mijn liefste wens en ik zal het echt proberen, maar ik heb de zaak niet helemaal in de hand. Noot van mijn alterego: Dit is waar. Deze column is onder invloed van slaap, koffie - wat ze niet eens lust - honing en een overvloed aan prikkels geschreven. Waar ik ook ga en wat ik ook doe, overal zijn prikkels. Ik heb het gevoel dat ik gek word.

Ik dacht dat iemands onderbewuste verondersteld werd een vergaarbak te zijn voor alle geheimen van het universum, dat onze feitelijke bewustzijn slechts het topje van de ijsberg was en al onze werkelijke kennis en diepe verbondenheid met de aarde en alles wat echt mythisch aan ons is, onder de oppervlakte bruist en dat we slechts in dromen en dergelijke, even aan deze majestueuze kracht in ons ruiken. Noot van mijn alterego: Lekker leesbaar proza zijn de stukken helaas niet.

Stel je mijn verbazing voor toen ik erachter kwam dat mijn eigen onderbewuste volledig getikt is. Er zijn twee soorten onderbewuste gedachten. Het soort dat je onder de douche hebt en het soort dat probeert slim te zijn. Als ik onder de douche sta, is mijn onderbewuste een grappige, probleemoplossende, verrukkelijke speelse beschermengel. Ik was mijn haar en voor ik het weet heb ik antwoorden op sommige levensvragen. Ik bedenk hoe ik een eigen kledinglijn binnen een maand kan realiseren en als ik mijn ogen sluit verdwijn ik in een gat van gedachten en zijn het de druppels die de toon zetten. Onder de douche heb ik positieve kracht en zing ik, zonder vals te zingen, de noten van mijn onderbewustzijn. Noot van mijn alterego: ze kan niet zingen.

Dan is er ook de negatieve kracht. Het brutale onderbewuste zonder intelligentie of flair. Dit is de kracht die er verantwoordelijk voor is dat ik slangen vertrouw, terwijl ik weet dat het slangen zijn. De kracht die mij het koude zweet doet uitbreken en mij wartaal laat spreken. De kracht die vindt dat dromen over spraakgebrek en rijden in een Ferrari, volledig in de haak zijn.

Ons douche-onderbewuste is ons collectieve onderbewuste, het is energie die ons samenbindt en maakt dat honderden schrijvers plotseling op het geweldige idee komen om het onderbewuste om te zetten naar het bewuste. Het droom-onderbewuste daarentegen is persoonlijk, vol symbolisme over hoe je voor de man van je dromen de verkeerde woorden uitkraamt en het lijkt alsof je onzeker en dom bent. Ook zorgt deze kracht ervoor dat je moeite hebt met het opbrengen van, enige vorm van, motivatie. Je weet wel, de dingen die alleen interessant zijn voor jou en jouw psychiater. Mijn tijd is om. Mijn hyperfocus begint uit te werken. Beste lezer, avé.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 9961 keer
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Souad El Mocaddem

Souad, a.k.a Le Sem. Meer dan 24 jaar gevestigd in het echt. Woont in een dorp. Heeft rechten gestudeerd in een stad. Verder is zij wannabe fotograaf en is zij perfectionistisch in contrast met chaos. Haar karakter is soms zwak, vaak verborgen en soms overwonnen. Voorliefde voor onontgonnen rariteiten en logica maken haar teksten deels onbegrijpelijk.    Maar dat deel laat ze geheel aan de verbeelding over.

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld