Breaking News

Wanneer je mij iets te vaak tegenkomt

Waarschuwing: Dit is geen column. Dit is een flauw, halfhartig, genotzuchtig excuus voor een column. De ‘columnist’ kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor overmatig hoofdschudden, concentratieverlies of uitzinnige uitroepen als: ‘ Waaaaar heeeeft zij het over?!!’ Dit zijn de wijste woorden die ik kan zeggen: Mijd dit stuk met elk vezel van je lichaam. Het is mystiek voor onbegrip. Het is geknutseld schrijven voor denkers.

Ik kom in eerste instantie over als vrolijk en sociaal. Ook kom ik -weleens- over als koud en ongeïnteresseerd. Dit klopt. Soms ben ik dat ook. Niet bewust, maar soms ook wel. Ik hoor je weleens praten, maar ik luister niet. Ik zie je wel eens lopen, maar ik herken je niet. Mijn geest onderzoekt, tolt en verwondert zich. Ik wil je daarom even meenemen naar mijn gedachtenwereld en mijn onderbewustzijn. Het zijn af en toe meer gedachten dan woorden. Lees je het hardop, dan is het alsof je mij hoort denken en praten.

In gedachten ben ik een dompteur van mijn eigen leven en publiek van mijn eigen show. En nu dames en heren, is het moment gekomen waarop u allemaal heeft gewacht, onze voornaamste eregast, SOUAD EL MOCADDEM!! Lees: Je moet dit wel lezen alsof je een dompteur, in het circus, een act hoort aankondigen. Anders slaat mijn grap nergens op!

Af en toe vraag ik mij in een cynische bui wel eens af, waarom ik niet de juiste woorden kan vinden om mijn breinconstructies uit te leggen. Het is allemaal zo helder als ik het bedenk. Maar als ik het probeer uit te leggen, dan laat mijn uitleg hun mond openhangen en hebben ze een wazige blik in hun ogen. Ze zien eruit alsof ze zich mentaal te buiten gaan aan morfine. Soms kwijlen ze zelf. En lees ik het onbegrip in hun ogen. Ligt dit nu dan echt aan mij?

Weet je wat het is. Niets en niemand kruist toevallig je pad. Als je steeds weer dezelfde persoon tegenkomt, is dit je lotsbestemming. Negeer het dus op eigen risico. Het lijkt net alsof de ontmoetingen op zulke energieniveaus vibreren waardoor zij onzichtbaar worden en door eer en trots niet erkend worden(?). Dat je dit leest, is -by the way- ook geen toeval.

- stilte -

Ik kom al snel tot mijn eerste inzicht: de mensen zijn rusteloos en weten niet waarom. Ze hebben een toenemend aantal onverklaarbare toevalligheden opgemerkt. Het zijn echter geen toevalligheden, maar boodschappen van de mysterieuze samenklontering van de aardse krachten. Ja, zo is het precies. Maar ze begrijpen het gewoon niet. Hoe idioot is dit eigenlijk? Hoe egomaniakaal en oneerlijk is het ten opzichte van de persoon die je relatief vaak tegenkomt? Je verwacht dat van de andere ziel dat hij jou begrijpt, terwijl je zelf nog zoekend bent naar het manuscript.

Het is niet mijn schuld. Het is het spel. Dat veroorzaakt een bepaalde staat van mijn hersenen, iets tussen luchtige meditatie en een heroïneroes. Ik denk dat ik het hierbij laat anders zak ik nog dieper in gedachten en snap ik het zelf niet meer. Er staat je nu slechts een ding te doen. Een wanhopige maatregel, maar misschien werkt het. Veeg deze informatie van je harde schijf. Trouwens, zorg dat je het vergeet dat je het gewist hebt en keer terug naar de eerste alinea en volg mijn advies op. Noot van mijn alterego: Mooi zo! Maar kun je dan ook alsjeblieft ophouden met dit soort gedachten op ons af te reageren?

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 10576 keer
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Souad El Mocaddem

Souad, a.k.a Le Sem. Meer dan 24 jaar gevestigd in het echt. Woont in een dorp. Heeft rechten gestudeerd in een stad. Verder is zij wannabe fotograaf en is zij perfectionistisch in contrast met chaos. Haar karakter is soms zwak, vaak verborgen en soms overwonnen. Voorliefde voor onontgonnen rariteiten en logica maken haar teksten deels onbegrijpelijk.    Maar dat deel laat ze geheel aan de verbeelding over.

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld