Breaking News

Ik krijg nog vaak een brok in mijn keel

Allaahu akbar, Allaahu akbar, Allahu akbar

La ilaha ilaa Allah, Wahdahoe laa sharika lah, Lahoe al-moelku wa lahoe al-hamd

Wa hoewa aala koeli shay'ien Qadier

Subhana Allah, vandaag moest ik denken aan de dagen in Mekkah en Medinah. De dagen van Hadj.

Moge Allah het voor een ieder mogelijk maken deze plekken te bezoeken.

Ik krijg nog vaak een brok in mijn keel, denkend aan die dagen.

Als ik de woorden “Labbyka allahuma labyk” hoor, gaat mijn hart verlangen naar die plaats. Het gevoel van heimwee is enorm. Niets is geliefder dan het verblijven in die plaatsen.

De aankomst in Madinah deed erg veel met mij. De stad van onze geliefde profeet. De stad die een ieder zich thuis laat voelen. De rust die men ervaart, is overweldigend en met niets te vergelijken. De moskee waar elk gebed de waarde van 1000 gebeden heeft..

Subhana Allah, wa al-hamdu lillaah enorm veel emoties.. ongekend veel zegeningen.. al is het al weer een aantal jaren terug. De gedachte alleen al aan de rahma van Allah ..

Mekkah: De stad waar elk gebed 100.000 x de waarde heeft. De stad waar je uren kunt zitten .. kijken.. bidden.. zonder moe te worden. De geboorteplaats van onze profeet. De plek van hoop.

Een ieder die de intentie heeft om te gaan: neem deze reis enorm serieus. Bereid je er op voor alsof je niet meer terugkeert. Alsof dit je laatste reis is. Bereid je erop voor met vreugde voor de enorme Rahma die daar is.. Bereid je voor op de dingen die je moet doen zodat je weet wat je moet doen.

Ya ALLAAH begunstig ons met het bezoeken van Mekkah en Medinah voor het doen van Hadj en Umrah. Begunstig ons met de kennis en de kunde om de hadj perfect uit te voeren. Ya ALLAAH accepteer onze daden en vergeef ons onze zonden en fouten. Ya ALLAAH vergeef ons voor onze onwetendheid .. Ya Allaah accepteer ons en schrijf ons bij de mensen van Djennatul Firdauws.

Ameen ameen ameen

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 12113 keer
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld