Breaking News

Fitna op je beeldscherm

Politiek en ik zijn als ch7imet en mimet (vet en water). Ik houd niet van politiek. En de huidige politiek houdt ook niet van mij. Wij hebben een hekel aan elkaar. Het is makkelijk praten daar in die Haagse torentjes en in die zelfbenoemde politiek-cafés, als je zakken gevuld raken zonder dat je naar je werk hoeft te komen. En bij ontslag er genoeg baantjes zijn voor leugenaars in het bedrijfsleven. Ik wil ze wel zien als ze na 4 weken verplicht moeten zoeken naar werk voor hun uitkeringsaanvraag en of die überhaupt wordt behandeld en dan nog 2 maanden met een voorschot van 450 euro moeten leven. En praat me niet over onze vrolijke praatprogramma’s op tv.

Maar het gekozen volk, zo je wilt; het uitverkoren volk, dat voor een periode een land mag regeren, handelt niet naar eer en geweten. Zij zijn zichzelf vergeten.

Ik heb er wel eens over nagedacht. In mijn jeugdige naïviteit, wilde ik de wereld verbeteren. Ik wilde iedereen beter onderwijs geven, gratis eten en onderdak bij afkicken van verslaafden, schuldhulpverlening  zonder wurgcontracten, efficiënte bedrijfsvoering die voor extra banen zorgt, vrijheid van islam-uiting. Ik wilde het allemaal. Ik zou klein beginnen,gewoon in de gemeenteraad. Ik ben, al zeg ik het zelf, een jongen van het volk. Velen kennen mij,dus kiezers trekken moest wel lukken. Maar wat ik te bieden had aan ideeën, vond men niet in de partijprogramma’s.

Ik kon schreeuwen wat ik wilde. Ik zou het anders doen dan wie dan ook!
Ik zou opkomen voor de minima! En zou maxima belasten met een zakaat, waarmee ik de minima weer zou helpen. Ik zou het regelen met commissies en grassroots organisaties. Ik zou de inburgeringscursus herschrijven in verschillende talen. Mijn naïviteit kende geen grenzen!!

Tot ik zag wat politiek was; een bij elkaar geraapt groepje mensen die op een lijst stond op een a2-formaat papier.  Ik zag ook dat vele mensen blind werden. Sommigen werden doof. Anderen werden vergeetachtig. Ik zag het gebeuren. Echt ikke, ikke, ikke en de rest kan/mag/moet stikken.
Ik zag hoe macht corrumpeert en de leugen regeert.

Toen ik dieper ging nadenken over de -in de Metro te lezen- regeringsbesluiten, kwam ik er achter dat zij helemaal geen diploma's  of andere eisen stelden aan de kandidaten. Het enige wat er voor nodig was, was een glimlach en de discipline om in de maat te lopen en je verleden te verbergen.

We kennen de politieman-die-dronken-achter-het-stuur-zonder-licht-vluchtende-en-in-de -avond -uren- illegale-spontane-barfighting-matches-participerende-en-organiserende politici. En de rest van de louche figuren waar loesje blij mee is. We kennen ook de moslim die moslims haat en homo's knuffelt . We kennen de joodse meneer die thee zoop en de beurt gaf aan anderen om te spreken.
En we kennen natuurlijk onze troetel populist, Le Wattestaafje uit Venlo. De leider der hypocrieten. Noem hem: Hypocritas, de abu al hypocriti of de Neger van Venlo.

Zelfs de oudjes in het bejaardenhuis kotsen hem uit.  Ze zijn er maar druk mee. Al die mensen overtuigen dat je niet liegt.  // zie filmpje hieronder //

Regeren, negeren, schoppen, slaan en ongekend populair blijven. Ik moet mijn kufi hier voor af doen. Hij is niet weg te slaan uit het nieuws. Wat hij zegt, of filmt,is zoals het is. FITNA. Hij draait er niet om heen.

De televisie-populisten-en-opinie "pauwen en wittemannen", vieren hoogtijdagen. In het verleden had u: Rita vs Fawaaz, Tofik vs Auteur dokter anders,professor ing. arabist en Midden Oosten kenner H.Worst, ik bedoel Hans Klok, Hans Jansen natuurlijk. En onlangs de verwoede poging van Maiwand uit Afghanistan (tegenwoordig Maiwand de II) vs de Rest.

Er zijn zoveel meneren en meneertjes te noemen die allemaal falen op tv. Moslimmannen met en zonder baarden en/of gekamde haartjes, worden keer op keer in de val gelokt. Deze broeders hebben dan ook last van het rode lampje. Niets om je echt voor te schamen leert de geschiedenis ons. Nixon had ook last van een zwetende bovenlip. Het effect van het rode lampje maakt mensen ouder of jonger lijken, wijspraten of stom zwijgen, het kan je maken, breken of je dom laten lijken. Het kan je gek maken, als je het naar je hoofd laat stijgen.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Media

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 10063 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld