Breaking News

Hoera! Israël is Geboren

 • woensdag, mei 18 2005
 • Geschreven door  Salman
Het is donker buiten. Binnen het museum van Tel Aviv is het gezellig en heerst er een sfeer van vreugde en genot. Het is 14 mei 1948. De Pool, David Grün, stond op het punt een staat in Palestina uit te roepen. David stond op en las zijn verklaring voor aan de aanwezigen.

Het is donker buiten. Binnen het museum van Tel Aviv is het gezellig en heerst er een sfeer van vreugde en genot. Het is 14 mei 1948. De Pool, David Grün, stond op het punt een staat in Palestina uit te roepen. David stond op en las zijn verklaring voor aan de aanwezigen.|Het is donker buiten. Binnen het museum van Tel Aviv is het gezellig en heerst er een sfeer van vreugde en genot. Het is 14 mei 1948. De Pool, David Grün, stond op het punt een staat in Palestina uit te roepen. David stond op en las zijn verklaring voor aan de aanwezigen.


David Grün leest de verklaring

Op deze historische avond werd de joodse staat Israël geboren. Het is feest. Het is een viering die wij vandaag de dag elk jaar meemaken. Israël werd een veilige haven voor het onderdrukte joodse volk dat duizenden jaren een lijdensweg had bewandeld. De joden zijn terug in het oude geliefde vaderland dat ze in het jaar 70 hadden moeten verlaten.

Het verhaal klinkt, boven alles, romantisch. Het klinkt bijna als een liefdesverhaal over twee geliefden die elkaar weer ontmoeten.

Dit is het verhaal wat u en ik hier in ons land te lezen krijgen. Was het wel zo romantisch? Was het daadwerkelijk een verhaal over een lijdensweg met een happy ending? Of is er meer gebeurd op die avond van 14 mei 1948.

Met alle nuchterheid wil ik het over de tragedie hebben die op de avond van 14 mei 1948 is begonnen en over de gebeurtenissen die naar 14 mei 1948 hebben geleid. Dit verhaal zult u niet in veel boeken terugvinden. Vooral niet in Nederland. Ons land lijdt nog steeds aan het 40-45 trauma en kampt nog steeds met een schuldgevoel wat ik zelf nooit zal begrijpen. Alleen op het internet kon ik hier en daar wat teksten vinden die het over de tragedie van 1948 hebben.

Het verhaal begint met de grootste misdaden van de 20ste eeuw. Terwijl David Grün, later bekend onder zijn Joodse naam David ben Gurion (Hebreeuws voor ‘zoon van een jonge leeuw’), zijn verklaring las werd een heel volk uitgeroeid. Deze datum markeert vandaag nog de zogenaamde Nakbah (catastrofe) voor het Palestijnse volk. De sjoa (Hebreeuws voor ‘vernietiging’) die in Europa was verdwenen werd als tweelingbroertje van Israël in Palestina geboren.

Vóór 14 mei 1948 heeft het joodse terrorisme de weg letterlijk vrij moeten maken voor de geboorte van Israël. De joodse terreurgroepen Irgun, Stern (ook bekend als Lohamei Herut Israel – Hebreeuws voor ‘Strijders voor de vrijheid van Israël’), Itzel, Haganah en andere joodse terreurgroepen zaaiden dood en verderf in Palestina om zo honderdduizenden Palestijnse vrouwen, kinderen, bejaarden en jongemannen te verjagen.


Op de vlucht voor de joodse terreurEén van de gruwelijkste terreuraanvallen gebeurde op vrijdag 9 april 1948. Donderdagavond verzamelden zich 72 joodse terroristen van de Irgun groep en van de Lehi groep. Vroeg in de ochtend en gewapend met Bren machinegeweren, pistolen, Sten machinegeweren en handgranaten trokken de joodse terreurcellen Lehi en Irgun, onder leiding van Menachem Begin, richting het dorpje Deir Yassin. Het dorpje telde 750 Palestijnse inwoners. Deir Yassin lag tussen Tel Aviv en Jeruzalem, buiten het gebied wat door de Verenigde Naties aan de joden was toegekend. Nadat de eerste schoten werden gelost en de eerste granaten werden geworpen veranderende het vreedzame dorpje in een hellepoel. Al snel renden vrouwen en kinderen in hun nachtjurken en pyjamaatjes in paniek naar buiten. De Palestijnse schooljuf, Hayat Balabseh, weigerde te vluchten en zorgde ervoor dat ze aan een EHBO kit kon komen om de gewonden te behandelen.

Irgun-leider, Ben-Zion Cohen, vertelde hoe de afslachting was begonnen: “we elimineerden elke Arabier die we tegen kwamen.” 1 . Irgun-leider, Yehoshua Gorodenchik, vertelde met trots hoe hij ook de gewonde gijzelaars had vermoord 2.

Palestijnse slachtoffers van joodse terreur

 Het Palestijnse meisje, Fahimi Zeidan, was 12 toen de joodse terreurgroepen haar dorp binnenvielen. Fahimi had zich samen met haar familie en haar buren verscholen. Zij zag hoe een oude man werd neergeschoten. Fahimi vertelt wat ze met eigen ogen heeft gezien. “Toen één van zijn dochters begon te huilen werd zij ook neergeschoten. Daarna riepen ze mijn broertje, Mahmoed, en schoten hem in onze aanwezigheid neer. Mijn moeder knielde huilend over het lichaampje van mijn broertje met mijn zusje, Khadra, in haar armen. Ze schoten ook mijn moeder dood.” 3

Ondanks bedreigingen van de Zionistische beweging, bezocht Jacques de Reynier, vertegenwoordiger van het Rode Kruis, Deir Yassin op 11 april 1948. Jacques de Reynier trof een lichaam van een Palestijnse vrouw die ongeveer acht maanden zwanger had moeten zijn. Het slachtoffer had een schotwond in haar buik. De verwonding duidde op een executie. 4 Volgens de documentatie van Jacques de Reynier lagen er ongeveer 250 lichamen. In de Vietnam oorlog waarin zwaar geschut werd gebruikt was een dodental van 20 burgers al extreem hoog voor een dorp even groot als Deir Yassin. 250 dorpelingen werden in Deir Yassin in één ochtend systematisch vermoord. Drieënvijftig kinderen werden binnen een aantal uren weeskinderen. Tweederde van de doden bestond uit vrouwen waarvan, ongeveer, 35 zwanger waren. Jacques de Reynier, die nog verse herinneringen aan de Nazi misdaden had, had maar één opmerking tijdens zijn bezoek aan Deir Yassin: “Het enige waar ik aan kon denken waren de SS 5 troepen in Athene.”

Er hangt een zware kruidlucht. Het is stil. Hier en daar lopen nog wat kinderen rond alsof ze de weg kwijt zijn geraakt. Deir Yassin is dood. Israël is geboren en de naam Deir Yassin is met Palestijns bloed omgedoopt in de joodse naam Kafr Shaul.

Samen met Deir Yassin zijn nog eens 530 andere dorpen en steden vernietigd en/of omgedoopt in Joodse dorpen of steden. Dit zullen we niet terugvinden in onze geschiedenisboeken. We beseffen niet dat we hiermee de geschiedenis en de huidige en komende generaties onrecht aandoen door deze pijnlijke feiten te verdoezelen.

De slachtoffers van Deir Yassin hebben tot vandaag nooit beroep mogen doen op vergoeding. Deir Yassin was niet het eindstation van het joodse terrorisme. Na Deir Yassin volgden er meer afslachtingen. Deir Yassin en de andere afslachtingen leven vandaag nog in de harten van 7,5 miljoen Palestijnen waarvan vandaag, ongeveer, 5 miljoen vluchtelingen in kampen leven. Sommigen onder hen hebben tot vandaag de dag sleutels van hun huizen in Jeruzalem, Tel Aviv, Jaffa, Ramla en andere steden waaruit ze zijn verdreven om plaats te maken voor de geboorte van Israël. De schurkstaat Israël weigert de VN Resolutie 3236 toe te passen door alle vluchtelingen het recht op terugkeer naar hun land te verlenen.

De stem van het kind Fahimi Zeidan en van honderdduizenden andere Palestijnse kinderen horen we niet in ons land. Ik vraag me dan ook echt af vanwaar we deze hypocrisie in ons land hebben.

Nergens in onze literatuur of in onze media lezen we of horen we dat de schurkstaat Israël door een clubje oorlogsmisdadigers is gesticht. Ik probeer met deze bescheiden tekst een idee te geven over wie de stichters van deze schurkstaat waren.

Het is angstaanjagend wanneer we uit de verzameling ‘Serufay Ha Kivshonim Maashimim’ (Hebreeuws voor ‘De Holocaust Slachtoffers Beschuldigen’) concluderen dat de elite die de staat Israël heeft gesticht joods bloed aan zijn handen heeft. Serufay Ha Kivshonim Maashimim is een verzameling van negen essays en bestaat uit rapporten en getuigenissen van Holocaustoverlevenden. In zijn werk omschrijft Rabbijn Moshe Shonfeld de aard van de joodse oorlogsmisdadigers die verantwoordelijk waren voor de geboorte van de staat Israël. In de essays lezen we dat de stichters van de staat Israël medeverantwoordelijk waren voor de afslachting van miljoenen joden tijdens de Holocaust. In de archieven van de familie Goodman uit London, de familie Eisz uit Zurich, de familie Sternbuch uit Montreux en de families Griffel en Weissmandel uit New York komen teksten naar boven die het daglicht niet kan verdragen. Het idee dat joods bloed de nodige olie is om de wielen van de Zionistische staat te laten draaien is geen nieuw begrip. Sinds het bestaan van het Zionisme (de ideologie waarop de hele schurkstaat Israël op gebaseerd is) functioneert het hele joodse volk als een middel en is de realisatie van de joodse staat het heilige doel.

Kort na de val van Polen begon Adolf Hitler met de uitvoering van zijn ‘oplossing’ voor het ‘jodenprobleem’, namelijk, het elimineren van de joden. Tot vandaag heeft niemand de psychologie achter de uitroeiing van Europese joden kunnen (of willen) achterhalen. Waarom wilde Hitler dit? Waarom investeerde hij zoveel energie in de vernietiging van mannen, kinderen en vrouwen? Waarom maakte de Amerikaanse President Roosevelt een grapje tijdens zijn ontmoeting met Stalin in Yalta terwijl hij zei, “Ik wil je wel de zes miljoen joden in de Verenigde Staten van Amerika verkopen.” 6. Waarom achterhield het Witte Huis het nieuws over de massamoorden door de Nazi’s? De vertegenwoordigers van de VS in Europa hadden duidelijke richtlijnen mee gekregen dat de hele situatie in Europa hen niet aanging. In de afschuwelijke kampen van Treblinka, Bergen-Belsen, Maidanek, Dachau en Buchenwald liep de simpele jood zijn dood tegemoet terwijl hij zijn laatste getuigenis van de eenheid van GOD uitsprak “Shema Yisroel HaShem Elokainu HaShem Echod”. Terwijl de Duitse steden door de geallieerden werden gebombardeerd, bleven de concentratiekampen en vernietigingskampen ongedeerd. In zijn brieven, smeekte Rabbijn Weissmandel 7 de geallieerden de concentratiekampen te bombarderen en vooral de spoorlijnen die daar naartoe leidden. Voor dit doeleinde, maakte de rabbijn kaarten waarop hij aangaf wat precies gebombardeerd kon worden. Eén van deze kaarten kwam terecht in de handen van de Duitsers die er een grap over maakten. Ze zeiden, volgens rabbijn Weissmandel, “Als de Duitsers vanaf nu aan hun spoorlijnen willen beveiligen tegen bombardementen hoeven ze alleen maar met vette letters op de treindaken te schrijven dat ze joden transporteerden naar hun vernietiging.

Volgens rabbijn Weissman had Hitler twee belangrijke bondgenoten zonder wie hij zijn werk niet had kunnen verrichten. Eén van deze bondgenoten die rabbijn Weissman noemt waren joodse leiders in de bezette en in de onafhankelijke gebieden.

U heeft vast wel ooit wat over de beruchte SS-soldaten gehoord. Maar wist u ook dat er Kapo’s bestonden. Rabbijn Weissman en rabbijn Moshe Shonfeld spreken hun afschuw van deze joodse Nazi agenten uit. Volgens de twee rabbijnen werden de Kapo’s niet gedwongen om als handlangers van de Nazi’s te werken. Yitzchak Greenbaum is een van de joodse oorlogsmisdadigers die zij aan zij met de SS-troepen andere joden naar hun vernietiging begeleidde. Duizenden joodse agenten waren net als Greenbaum partners van de Nazi’s. De Kapo’s waren, simpelweg, joodse Nazi politieagenten. Dat is even wennen. Onvoorstelbaar toch? Ik zelf hoor dit noch op 4 mei noch op 5 mei noch op 14 mei. Waar kwamen deze Kapo’s vandaan? Volgens Prof. Israel Shahak was de hele administratie van de deportatie en de vernietiging van de joden tijdens de Holocaust in de handen van de Kapo’s 8. Tijdens zijn verblijf in Warschau zag Israel Shahak tussen juni en oktober 1943 geen Duitsers rondlopen. Israel Shahak zegt dat de gehele deportatie van duizenden joden werd verzorgd door joden. 9 De Warschau Opstand kon alleen maar geschieden nadat ondergrondse joden de joodse Nazi agenten hadden geliquideerd. De simpele joodse inwoners van het Warschau getto haatten de joodse Nazi agenten. Israel Shahak verteld dat de gettobewoners hun kinderen het volgende leerden: “Als je een plein opkomt waar je maar drie uitgangen kunt zien waarvan één uitgang bewaakt wordt door een SS-Duitser, de tweede door een Oekraïner en de derde door een joodse politieagent, dan moet je om de Duitse SS’er of om de Oekraïner zien komen. Probeer niet de joodse agent.” Volgens Shahak konden de Nazi’s hun werk voornamelijk efficiënt doen vanwege de ondersteuning van joodse agenten. Israël concludeert zijn brief als volgt; “Als we het minste over de Holocaust kenden dan hadden we begrepen waarom de Palestijnen de collaborateurs doden. Dat is de enige keuze die ze hebben als ze tegen ons botbrekende regime (regime van de staat Israël) willen worstelen”.

Moldetsky, leider van de Zionistische beweging, Poalei Zion, was zo een joodse Nazi agent. 10 Rabbijn Moshe Shonfeld vertelt hoe deze joodse Nazi agent zijn werk feilloos verrichtte. Moldetsky schreef een verordening die de joden in Bedzin, Polen, moesten volgen. Hij schreef in zijn verordening: “Joden, trek jullie feestkleren aan en marcheer vreugdevol naar de bovengenoemde locaties. Niemand mag thuis blijven.” De joodse bewoners van Bedzin gehoorzaamden Moldetsky en het resultaat was dat 8000 joden in Auschwitz eindigden. De baby’s eindigden in zakken. Na de oorlog, was Moldetsky één van de eersten die een immigratiecertificaat ontvingen naar Palestina.


Slachtoffers van de Nazi’s en de Kapo’s

De doorsnee jood in de kamp was verbijsterd door de hel waarin hij was terechtgekomen. Terwijl de jodenvervolging in Europa zijn gang ging keken joodse nationalisten vanuit hun comfortabele en veilige woonkamers (voornamelijk in de VS) toe. In 1933, terwijl nog niemand oorlog had met Adolf Hitler, en toen er geen andere manier was dan de bewezen methode van pacifisme en bescheidenheid te gebruiken handelden de Zionisten in tegenstrijd met wijsheid. Rabbijn Moshe Shonfeld vertelt dat de Zionistische club de kwade Hitler nog verder tegen de joden in het harnas jaagde door middel van kranten, bijeenkomsten bij het Duitse consulaat waarin op de shofar werd geblazen en door oproepen tot het boycotten van Duitse goederen. Blijkbaar was de jodenhaat bij Hitler in de begin jaren ‘30 niet genoeg en moest die haat vergroot worden. We zien hoe in deze periode het axioma ‘Esau haat Jakob’ weer tot leven was gekomen.

In 1943 wilde het Amerikaanse Congres de jodenvervolging in Europa toch bestuderen om te kijken of de immigratiewetgeving voor de joden versoepelt kon worden zodat Europese joden naar Amerika konden vluchten. Rabbijn Stephen Wise, een Amerikaanse vertegenwoordiger van de Zionistische beweging, tekende, echter, bezwaar tegen de intenties van het Congres. De zogenaamde ‘Rescue Bill’ mocht van Rabbijn Wise niet bekrachtigd worden want anders zou niemand van de Europese joden naar Palestina emigreren en dan zou de staat Israël nooit geboren worden. 11 De jodenvervolging moest doorgaan totdat Israël was geboren.

Heeft u ooit in het publiek, in een televisieprogramma of in een krant de woorden ‘joodse oorlogsmisdadigers’ zien verschijnen? ‘Joodse oorlogsmisdadigers’ zult u zeker nooit terugvinden in de documentatie m.b.t. de Holocaust. Rabbijn Moshe Shonfeld noemt ze, echter, wel. Hij ontmaskert in zijn werk de joodse oorlogsmisdadigers die hun handen hadden uitgereikt naar de Nazi’s en die vervolgens de staat Israël hebben gebouwd waarmee ze vandaag de dag nog oorlogsmisdaden begaan. Het doel van deze joodse schurken was de geboorte van een Zionistische staat ook al was de prijs joods bloed.

Vandaag de dag leeft deze terreurstaat van Palestijns bloed. Israël en iedereen die zich met deze schurkstaat associeert hebben volgens talloze joden en joodse organisaties bloed aan hun handen. Als er op deze aarde een regering zou moeten bestaan die zich schuldig zou moeten voelen voor de Holocaust en de afslachting en verdrijving van miljoenen Palestijnen dan is dat de regering van de enige schurkstaat die zich niet zorgen hoeft te maken over rechtvaardigheid noch vervolging, namelijk, Israël.

Waarom wil ik deze informatie met u delen? Waarom wil ik oude wonden openhalen? De rabbijn deed dat om het ware gezicht van het Zionisme te laten zien en om onderscheid te maken tussen joden en Zionistische joden. Ik doe dit om de ware aard van de schurkstaat Israël en alle organisaties die eraan verbonden zijn te ontmaskeren. Ik wil u laten zien wat de stichters van Israël met hun eigen broeders, zusters en kinderen hebben gedaan zodat u kunt inschatten wat deze criminelen in staat zijn te doen met een volk als het Palestijnse.

Ik besef nu pas waarom de Rode Kruis vertegenwoordiger aan de SS-troepen in Athene dacht toen hij Deir Yassin bezocht. Het waren dezelfde praktijken. Het waren Nazi praktijken die in Deir Yassin werden toegepast. De stichters van Israël hebben de praktijken die zij tegen hun eigen broeders en zusters in Europa gebruikt opnieuw tegen de Palestijnen gebruikt.

Kort geleden maakte het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) zich zorgen over een uitspraak van Minister Bot van Buitenlandse Zaken waarin hij zegt dat Hamas niet meer genegeerd kan worden als het de verkiezingen wint. Ik begrijp niet wat het CIDI bezielt.

Aanslag op Britse burgers door joodse terreurgroep Irgun 22/07/1946

 De stichting van de staat Israël, door middel van terrorisme en oorlogsmisdaden, is nooit een punt geweest, maar het Palestijns verzet moet maar, ongewapend, eeuwig wachten totdat het twee strookjes land omsingeld door nederzettingen voorgeschoteld krijgen. Ik lees dan ook in het artikel op de website van het CIDI dat Hamas ‘terrorisme’ moet afzweren. Sinds wanneer is het verdedigen van het land waaruit je bent verdreven ‘terrorisme’? Als ik de definitie van het woord ‘verzetsbeweging’ in het Van Dale woordenboek lees (verzet, de gezamenlijke mensen die zich verzetten tegen een overheerser) concludeer ik dat Hamas een legitieme verzetsbeweging is. Zelfs Israel Shahak die in Palestina woont praat over een Palestijns verzet tegen het regime van Tel Aviv. Waarom maakt het CIDI en een aantal politici zich dan druk over de uitlatingen van Minister Bot? Of wordt Hamas als een terreurbeweging gezien omdat het, onder anderen, Israëlische burgers treft? Dat zou een oneerlijke benadering zijn. Toen de Haganah, de Irgun, de Lehi en de andere terreurclubjes Israël stichtten deden ze niets anders dan Britse en Arabische burgers vermoorden. En de stichters van Israël vermoordden als Nazi agenten onschuldige joodse burgers in Europa. Ik begin ook te twijfelen aan de term Israëlische ‘burger’ wanneer er een dienstplicht van 3 jaar voor mannen en 2 jaar voor vrouwen geldt. 12 Zijn dit dan burgers of getrainde militairen? Pleegt Hamas in dat geval aanslagen op burgers of militairen (al dan niet in dienst van de zogenaamde IDF.).

Joodse propaganda ronselde jongeren om met geweld het Grote Israël wat bestaat uit Palestina, Jordanië, Syrië, Libanon, een gedeelte van Irak en een gedeelte van Saudi Arabië te stichten

 Vóórdat de Zionisten Palestina binnenvielen was een verzetsbeweging als Hamas overbodig en leefde iedereen in vrede. Hamas, de Islamitische Jihad en andere verzetsbewegingen zijn een reactie op de komst van een buitenlandse macht. De Irgun, de Haganah, de Stern en andere joodse terreurgroepen waren daarentegen geen reactie. Deze groepen bestonden voornamelijk uit joodse oorlogsmisdadigers uit Polen, de Sovjet Unie, Hongarije, Bulgarije, Duitsland, De Verenigde Staten, Nederland, België, Frankrijk en uit andere hoeken van de wereld waar ze geïnspireerd zijn geraakt door het Zionistische gedachtegoed.

Eigenlijk zou het mij niet moeten verbazen dat het CIDI zo verbaast reageert op de uitlatingen van Minister Bot. Alle informatie die ik met u deel heb ik niet van een website die zich met de schurkstaat Israël associeert. De bronnen zijn van mensen die de geschiedenis en de mensheid geen onrecht willen aandoen zoals hen onrecht is aangedaan. Tegen Minister Bot zeg ik, laat u zich niet klein maken en zet uw objectieve benadering van onze buitenlandse politiek voort. Hamas en de Jihad en de andere verzetsbewegingen hebben voor het legitieme recht op gewapend verzet gekozen. Als het Palestijnse volk voor Hamas heeft gekozen mogen wij in ons buitenlands politiek Hamas, een legitieme verzetsbeweging en een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging, niet negeren.

Als het criterium binnen onze buitenlandse politiek het bloed van een onschuldige is, mogen we geen zaken doen met de oorlogsmisdadiger Ariel Sharon 13 en zijn regime in Tel Aviv.

Ik blijf me afvragen tot wanneer ons land haar ogen dicht zal houden voor de bloedige geschiedenis van deze schurkstaat. Was er een jodenvervolging in Europa? Jawel, dat kunnen we niet ontkennen. Maar nooit had het probleem opgelost mogen worden door middel van oorlogsmisdaden door nota bene joodse agenten. De staat Israël is volgens alle begrippen een illegale staat waarvan de geboorte herdacht zou moeten worden. Zelfs de joden zouden deze dag moeten herdenken in plaats van deze te vieren. Gelukkig zijn er vandaag de dag verlichte joden en joodse organisaties die de geboortedag van deze staat herdenken. De grootste vijand van het joodse volk is de schurkstaat Israël en het Zionisme promoot het antisemitisme. 14 Dezelfde man die op 14 mei 1948 de geboorte van de staat Israël verkondigde, David Ben Gurion, heeft in 1938 in Groot Brittanië gezegd: “Als ik wist dat het mogelijk zou zijn om alle (joodse) kinderen in Duitsland te redden door ze over te laten komen naar Engeland of om de helft van ze te redden door ze naar Israël over te laten brengen dan zou ik voor de tweede optie hebben gekozen. 15

Laten we er in ieder geval vandaag bij stil staan en hopen dat rechtvaardigheid ooit zal geschieden. Laten we hopen dat het Palestijnse volk ooit net als alle andere volkeren van de wereld in vrijheid mag leven en dat de joodse misdadigers die verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van miljoenen joden ooit in het openbaar genoemd zullen worden op 4 mei, 5 mei of 14 mei.DISCLAIMERJohn Manheim, voorzitter van het CIDI-bestuurscollege, zegt: "Wie Israel ontkent, ontkent het bestaansrecht van alle joden." Ik vind het een beetje merkwaardig dat een enorm aantal joden hun eigen bestaansrecht ontkennen volgens de woorden van het CIDI bestuurslid.

Ik zal er vanuit gaan dat sommigen mijn uitlatingen met antisemitisme zullen bestempelen. Bij deze verklaar ik dat ik geen antisemiet ben. Ik BEN een semiet. Ten tweede is kritiek op de schurkstaat Israël geen kritiek op joden of het jodendom. Er zijn genoeg joden en joodse bewegingen die zich tegen de schurkstaat Israël en haar stichters en haar beschermers verzetten.

Ik plaats hier een lijst van een aantal joden en joodse organisaties die de schurkstaat Israël het liefst ontmanteld zien en die de afschuwelijke rol van joden in de Holocaust bevestigen; Mordechai Vanunu (later bekeert tot het christendom), Neturei Karta (joodse beweging), Rabbijn Chaim Sofer, Groot Rabbijn Joel Teitelbaum (noemde de dag waarop de schurkstaat Israël werd gesticht ‘de vreselijke dag van godslastering’), Rabbijn Shaul Brach, Rabbijn Moshe Shonfeld, Rabbijn Weissmandel, Israel Shahak, Mordechai Gifter, True Torah Jews (organisatie), Rabbijn Avigdor Miller, Rabbijn Avraham Yeshaye Karelitz, Yitzchok Dov Koppelman en vele anderen.

Tot slot ga ik ervan uit dat de inhoud van mijn column in het kader van de vrijheid van meningsuiting gezien zal worden precies zoals dat is gedaan met de uitlatingen van wijlen Theo van Gogh, Ayaan en Geert Wilders.


Shalom!

Salman

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 48209 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Columns

31 reacties

 • Reactielink joke woensdag, 19 september 2007 19:42 Geplaatst door joke

  ja ze hebben de joodse staat uitgeroepen ,maar hebben ze er ook aangedacht dat het land toen reeds toehoorde aan de palestijnen ,dit moet ik steeds denken ,ze hebben een land afgenomen van een volk dat nu onderdrukt wordt zoals zij toen jaren geleden in de jarten 37 \'-45 of heb ik het mis ,ze doen nu juist hetzelfde met het palastijnse volk toen ze toen deden met de joden ten tijde van hitler,da\'s mijn mening,als niet moslim,ik heb wel enorm respect voor de moslimgemeenschap,ben zelfs enkele jaren gehuwd geweest met een moslim een practiseerende ,en het was een goeie man

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:38 Geplaatst door Ronald

  We moeten ons voorbereiden op een offensief. Ons doel is om Libanon, Trans-Jordanië en Syrië te verslaan. Het zwakke punt is Libanon, want het moslim regime daar is artificieel en voor ons gemakkelijk te ondermijnen. We zullen daar een christelijke staat oprichten, en dan zullen we het Arabische Legioen verslaan, Trans-Jordanië elimineren; Syrië zal in onze handen vallen. We zullen dan verdergaan en Port Said, Alexandrië en Sinai bombarderen. “

  David Ben-Goerion, Mei 1948, tot de Generale Staf. Uit Ben-Gurion, A Biography, door Michael Ben-Zohar, Delacorte, New York 1978.  \"Israël zou moeten gebruik gemaakt hebben van de onderdrukking van de demonstraties in China, die de aandacht van de wereldopinie opeisten, om de Arabieren in de (Bezette) Gebieden massaal uit te drijven.\"


  Benyamin Netanyahu, 24 november 1989 in de Israëlische krant Hotam. Hij was toen vice-minister van Buitenlandse Zaken, vroegere eerste minister van Israël en sprak studenten van de Bar Ilan Universieit toe.  \"Iedereen moet verhuizen, voortmaken en zoveel mogelijk heuveltoppen in bezit nemen om de kolonies te vergroten, omdat alles wart we nu nemen, zal van ons blijven… Alles wat we niet nemen, zal naar hen gaan.\"

  Ariel Sharon, geciteerd door Agence France Presse, 15 november 1998. Hij was toen Minister van Buitenlandse Zaken en sprak militanten van de extreem-rechtse partij Tsomet toe.

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:38 Geplaatst door Ronald

  Een van de meest hardnekkige en teleurstellende slogans van het Zionisme werd bijna honderd jaar geleden door Israel Zangwill uitgesproken:
  Palestina was een \"land zonder volk voor een volk zonder land.\"

  Na een bezoek aan Palestina in 1891 zei de Hebreeuwse essayist Achad Ha-Am:
  \" We zijn gewoon te denken dat Israël bijna leeg is, dat hier niets groeit en dat iedereen die land wil kopen, naar hier kan komen en alles kopen wat hij wil. In werkelijkheid is de situatie totaal anders: in heel het land is het moeilijk om nog bebouwbare grond te vinden, dat al niet bewerkt is.”


  ”Aan wie kunnen we de Bezette Gebieden teruggeven ? Er is gewoon niemand aan wie we ze kunnen teruggeven.

  Golda Meir, 8 maart 1969


  \"Er was niet zo iets als Palestijnen, ze hebben gewoon nooit bestaan\"


  Golda Meir, Israëlische Eerste Minister, 15 juni 1969
  \"Het is de plicht van de Israëlische leiders om aan de publieke opinie duidelijk en moedig een aantal feiten uit te leggen, die mettertijd vergeten zijn. Het allereerste feit is dat het zionisme, de kolonisatie of de Joodse Staat niet zouden bestaan zonder de uitdrijving van de Arabieren en de onteigening van hun land.\"

  Yoram Bar Porath, Yediot Aahronot, 14 juli 1972.

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:37 Geplaatst door Ronald

  \"Onder ons moet het duidelijk zijn dat er geen plaats is voor beide volkeren in dit land. We zullen ons doel niet bereiken als de Arabieren in dit kleine land blijven. Er is geen andere oplossing dan de Arabieren van hieruit naar de naburige landen te transporteren, allemaal. Geen enkel dorp, geen enkele stam zou mogen overblijven.\"

  Joseph Weitz, hoofd van de Afdeling Kolonisatie van het Joodse Agentschap in 1940. Uit \"A Solution to the Refugee Problem\"

  “We moeten alles doen om ervoor te zorgen dat zij (de Palestijnen) nooit terugkeren.” Hij stelde zijn collega’s zionisten gerust dat de Palestijnen nooit zullen terugkeren naar hun huizen. “De ouderen zullen sterven en de jongeren zullen het vergeten.\"

  David Ben-Gurion, in zijn dagboek, 18 juli 1948, geciteerd door Michael Bar Zohar\'s Ben-Gurion in “the Armed Prophet, Prentice-Hall, 1967, p. 157.

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:36 Geplaatst door Ronald

  Davis Triestsch in een brief aan Herzl van 1899: \"Ik zou voorstellen om werk te maken van het programmapunt over Groot-Palestina alvorens het te laat is. Het programma van Bazel moet de woorden Groot-Palestina of Palestina en de naburige landen bevatten, anders is het nonsens. Je gaat geen 10 miljoen Joden huisvesten in een land van 25.000 km2\".

  \" De huidige kaart van Palestina werd door het Britse mandaat getekend. Het Joodse volk heeft een andere kaart, die onze jongeren en volwassenen moeten nastreven: van de Nijl tot de Eufraat .\"

  Ben Gurion

  \" Het is aan de bevolking om zich voor te bereiden op de oorlog, maar het is aan het leger om te vechten met het ultieme doel om het Israëlische Rijk op te richten. \"

  Moshe Dayan (Israëlische minister van Defensie en Buitenlandse Zaken), op 12 februari 1952 Radio \"Israel.\"


  \"De enige oplossing is « Eretz Israel » (Groot-Israël) of ten minste West-Eretz Israël (al het land ten westen van de Jordaan), zonder Arabieren. Op dit punt kunnen we geen compromis sluiten... We mogen geen enkel dorp overlaten, geen enkele stam.\"

  Joseph Weitz, Directeur van het Joods Nationaal Fonds, het zionistische agentschap belast met het verwerven van Palestijnse grond in ‘Circa 194’,van Machover Israca, 5 januari 1973 p.2

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:36 Geplaatst door Ronald

  \"Sommigen geloven dat het beter is om zelfs een hoog percentage van niet-Joodse bevolking binnen onze eigen grenzen onder controle te houden. Anderen geloven het tegendeel, namelijk dat het gemakkelijker is hun activiteiten onder controle te houden, als ze naar een naburig land zijn overgebracht (vb Jordanië). Ik ben van de laatste opinie overtuigd en ik heb nog een bijkomend argument: … de noodzaak van het Joodse karakter van de staat…met een niet-Joodse minderheid van maximum 15 percent.
  Ik ben al in 1940 tot die fundamentele positie gekomen en ik heb het ook zo genoteerd in mijn dagboek.\"


  Joseph Weitz, hoofd van de AfdelingKolonisatie van het Joodse Agentschap in . From Israel: an Apartheid State by Uri Davis, p.5.  \"Joodse dorpen werden op de plaats van Arabische dorpen gebouwd. Jullie kennen niet eens de naam van deze Arabische dorpen en ik neem het jullie niet kwalijk, want de aardrijkskunde boeken vermelden ze niet meer. Niet alleen staan ze niet meer te boek, die Arabische dorpen bestaan gewoon niet meer. Nahlal kwam in de plaats van Mahlul; de kibboetz Gyat nam de plaats in van Jibta; Sarid in de plaats van Huneifis and Kefar Yehushua in de plaats van Tal-al-Shuman. Er is in dit land geen enkel dorp of stad, die vroeger geen Arabische bevolking had.\"


  Moshe Dayan, toespraak tot het Technion in Haifa, weergegeven in Haaretz, 4 april 1969.

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:35 Geplaatst door Ronald

  \" De Zionistische kolonisatie moet uitgevoerd en voltooid worden tegen de wil van de oorspronkelijke bevolking. Deze kolonisatie kan daarom alleen volgehouden worden en vooruitgang maken onder de bescherming van een macht, die onafhankelijk is van de oorspronkelijke bevolking. Een ijzeren muur, die zal weerstaan aan de druk van de oorspronkelijke bevolking. Dit is onze politiek tegenover de Arabieren…\"

  Vladimir Jabotinsky, The Iron Wall, 1923  \"Een vrijwillige verzoening met de Arabieren zal er niet komen, niet nu en niet in de toekomst. Als je een land wil koloniseren waarin al mensen wonen, moet je dit land bezetten. Ofwel doe je dat met eigen middelen, ofwel vindt je een sponsor, die de bezetting voor jou wil organiseren. Of anders - anders, geef je kolonisatie maar op, want je hebt een gewapende macht nodig om elke poging tot verzet tegen de kolonisatie te beletten. Zonder gewapende macht is kolonisatie onmogelijk, niet moeilijk, niet gevaarlijk, maar ONMOGELIJK… Zionisme is een avontuur van kolonisatie en daarom staat of valt het met de kwestie van de gewapende macht. Het is belangrijk … om Hebreeuws te spreken, maar, spijtig genoeg, is het nog belangrijker om te kunnen schieten – of anders stop ik ermee om kolonisator te spelen.

  Vladimir Jabotinsky, stichter van de Revisionistische Zionisten (voorloper van Likoed) in The Iron Wall, 1923.

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:35 Geplaatst door Ronald

  ”We moeten al de Palestijnen doden, tenzij ze hier gelaten worden om als slaven te leven .\"

  De Heer Heilbrun, voorzitter van het comité voor de kervekiezing van generaal Shlomo Lahat, tot burgemeester van Tel Aviv, in october 1983.  \"We wandelden naar buiten en Ben Goerion vergezelde ons. Allon herhaalde zijn vraag: wat te doen met de Palestijnse bevolking? Ben Goerion wuifde met zijn hand met een gebaar dat aangaf: ‘Drijf ze uit’”

  Yitzhak Rabin, in een uitgelekte gecensureerde versie van Rabin memoires, gepubliceerd in de New York Times, 23 october 1979.


  \"We moeten terreur gebruiken, moord, intimidatie, land onteigening en het terugschroeven van alle sociale diensten om Galilea van zijn Arabieren te zuiveren .\"


  Israel Koenig in ”De Koenig Memorandum”


  « Rabin\'s beschrijving van de verovering van Lydda, na de voltooiing van het Plan Dalet. \" We zullen de Arabische bevolking reduceren tot een gemeenschap van wolscheerders en knechten \"

 • Reactielink Ronald maandag, 17 september 2007 22:34 Geplaatst door Ronald

  « De vroegere leiders van onze beweging lieten ons een duidelijke boodschap na: Erezt Israel moet van de zee tot de Jordaan voorbehouden worden voor toekomstige generaties, voor de massale immigratie en voor het Joden van de hele wereld, die in dit land bijeengebracht zullen worden. »

  De vroegere Israëlische premier Yitzhak Shamir: verklaring afgelegd ter gelegenheid van een herdenking van vroegere Likoed leiders, Radio Jeruzalem, nov 1990


  “We moeten de Arabieren uitdrijven en hun plaats innemen”

  David Ben Goerion,in 1937, die tien jaar later eerste minister van Israël zou worden (geciteerd in ‘Ben Gurion and the Palestine Arabs, Oxford University Press, 1985.


  \"Drijf de arme bevolking over de grens door hen een job te ontzeggen…Zowel het proces van onteigening als de verwijdering van de armen moeten discreet en ongemerkt worden uitgevoerd. \"

  Theodor Herzl, stichter van de Zionistische Wereldorganisatie, sprekend over de Palestijnse Arabieren: uit zijn ‘Volledige Dagboeken’, 12 juni 1895

 • Reactielink daniel565 maandag, 17 september 2007 22:34 Geplaatst door daniel565

  waar zijn we? deel 6

  \"Het waren Nazi praktijken die in Deir Yassin werden toegepast\"

  En hier komen we dan op het belangrijkste punt: Niet alleen zijn de Zionisten netzoals Nazi\'s, ze zijn zelfs door de Nazi\'s getrained en ze gebruiken Nazi technieken. Salman onthuld niet de ware aard van Israel maar enkel de ware aard van zichzelf. Hij moet van de last van de Holocaust af en hij moet een goede reden vinden waarom Israel van de aardbodem moet verdwijnen. Hij moet een goede reden hebben waarom je bussen vol onschuldige passagiers mag opblazen. Daarom maakt hij Joden tot Nazi\'s. Want Nazi\'s zijn vogelvrij. En dus gaat ie het over Hamas hebben.

  \'Sinds wanneer is het verdedigen van het land waaruit je bent verdreven ‘terrorisme’?\' Het opblazen van bussen heeft net zoveel te maken met het verdedigen van je land als het vergassen van Joden te maken heeft met het beschermen van Duits bloed. Doe ik nu niet hetzelfde? Oh misschien wel, maar waarom zou ik dat niet doen? Waarom zou ik na het lezen van Salman\'s leugens niet beslissen dat het hek van de dam is, dat het geen nut heeft om tot een dialoog te komen en dat demonisatie en confrontatie de enige mogelijkheid is. Met de Nazi\'s viel niet te onderhandelen, het is wel geprobeerd door Chamberlain, door Molotov en door sommige Joden maar het hielp niets. En met Salman en de zijnen is ook niet te onderhandelen. Waarom? Omdat zij Neo-Nazi\'s zijn met een Arabisch/Islamitisch petje op.

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld