Breaking News
Souad El Mocaddem

Souad El Mocaddem

Souad, a.k.a Le Sem. Meer dan 24 jaar gevestigd in het echt. Woont in een dorp. Heeft rechten gestudeerd in een stad. Verder is zij wannabe fotograaf en is zij perfectionistisch in contrast met chaos. Haar karakter is soms zwak, vaak verborgen en soms overwonnen. Voorliefde voor onontgonnen rariteiten en logica maken haar teksten deels onbegrijpelijk.    Maar dat deel laat ze geheel aan de verbeelding over.

Je kent het wel: even levelen', 'even bijpraten' of een 'klassieke win-winsituatie'. Wie een warm voorstander is van nutteloze, volkomen inhoudsloze discussies moet vooral te lang aan een vergadertafel zitten. In een gesprek wat aan elkaar hangt middels geprutsel, lijm en stukjes karton, is de mens in den beginne (on)gelijk, al is het maar omdat roze olifantjes alleen bestaan wanneer je ze benoemt. Back to reality.

Natuurlijk onthoudt mijn brein -het is tenslotte een vrouwenbrein- ieder saillant detail van elk gesprek, om nog maar te zwijgen over de details in jouw houding.

Ken jij ze ook: van die mensen die altijd alleen maar lopen te zeuren? Picture this: een zomerdag. De zon schijnt, er staat een lekker briesje, de temperatuur tikt tegen de 24 graden. Het is toevallig ook nog een vrije dag, je bent  - hier is het oppassen voor vijandige connotaties bij de lezer - in Amsterdam en je hoofddoek -of voor de mannen je sok- (ja, wat? Ik moest toch iets verzinnen, anders krijg ik daar weer gezeik over) zit verdacht goed op zijn plek. Kortom: zo’n dag uit duizenden. Het glas is niet eens halfvol, het is helemaal vol - meestal is mijn glas vol met ICE tea, dan weet je dat gewoon. En wat zegt een beroepszeikerd dan? ‘Ja, maar die zon is wel sterk hoor en, en, en, en, en….’ Of zoiets.

Waarschuwing: Dit is geen column. Dit is een flauw, halfhartig, genotzuchtig excuus voor een column. De ‘columnist’ kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor overmatig hoofdschudden, concentratieverlies of uitzinnige uitroepen als: ‘ Waaaaar heeeeft zij het over?!!’ Dit zijn de wijste woorden die ik kan zeggen: Mijd dit stuk met elk vezel van je lichaam. Het is mystiek voor onbegrip. Het is geknutseld schrijven voor denkers.

Ik wil dolgraag een column schrijven, het is mijn liefste wens en ik zal het echt proberen, maar ik heb de zaak niet helemaal in de hand. Noot van mijn alterego: Dit is waar. Deze column is onder invloed van slaap, koffie - wat ze niet eens lust - honing en een overvloed aan prikkels geschreven. Waar ik ook ga en wat ik ook doe, overal zijn prikkels. Ik heb het gevoel dat ik gek word.

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld