Breaking News

Marokkaan = Crimineel

  • woensdag, mrt 27 2002
  • Geschreven door  Naima
Dat er Marokkaanse probleemjongeren zijn dat weten we allemaal. Maar inhoeverre beinvloedt dat tegenwoordig de beeldvorming die de Nederlanders hebben tegenover de Marokkanen?
Dat er Marokkaanse probleemjongeren zijn dat weten we allemaal. Maar inhoeverre beinvloedt dat tegenwoordig de beeldvorming die de Nederlanders hebben tegenover de Marokkanen?

Jaren lang hoor ik van Marokkanen bij mij in de omgeving verhalen over vooroordelen die ze meemaken. Ik zelf geloofde nooit dat het zo extreem is als er werd gezegd. Ik hoor vaak van jongeren die in de supermarkt nagekeken worden of ze niet iets gaan stelen. dat oude vrouwtjes zodra er een Marokkaan langs loopt hen tasjes snel verbergen. Zelfs een keer gehoord dat iemand richting pin automaat liep en daar twee marokkaanse jongens zag en toen niet verder ging met pinnen. Maar ik zelf maakte dit eigenlijk nooit mee.

Tot ik gisteren samen met mijn broertje door het winkelcentrum liep . We hebben beide nieuwe horloges nodig. Dus wij stopte bij de vitrine van een juwilier en keken beide naar de horloges die daar lagen. Ik gaf aan mijn broertje aan dat ik binnen verder ging kijken. Plots wordt voor mijn neus de deur dicht gesmeten en de sloten erop gezet. Ik sta helemaal versteld, en geloof haast niet dat die vrouw werkelijk de deur dicht gegooid heeft. Zowel mijn broertje als ik stonden stom verbaasd te kijken. We geloofden onze ogen niet.

We waren beide netjes gekleed en stonden daar vrolijk voor de vitrine, niet beseffend dat die vrouw als criminele aanzag.

We liepen verder en even later zien we de deur weer open gaan. Het liefst liepen we terug en hadden we de vrouw helemaal uitgescholden, maar opdat moment konden we het nog niet geloven en zijn maar verder gelopen en hebben niets ondernomen.

Ik ben van plan om morgen terug naar de winkel te gaan en om uitleg te vragen. Ik kan me hier zo boos om maken.

Als mensen zo reageren kunnen ze alleen maar juist verwachten dat ze beroofd of een ruit ingeslagen wordt. Ik ben zelf een redelijk rustig persoon en kan me goed in bedwang houden. Maar het had net zo goed iemand anders kunnen zijn, die juist door zich zo beldigd te voelen de ruit ingegooid had. dan was ze nog verder van huis. Ik hoop dat deze vrouw voortaan al haar klanten hetzelfde zal behandelen. Ze had net zo goed gewoon gedag kunnen zeggen. Dan had ze mij zeker wat aankunnen smeren. Maar door haar achtelijk vooroordelen en angst, heeft ze nu heel wat opbrengsten misgelopen.

Maar helaas wordt dus nog steeds Marokkaan ivm Crimineel gezien. 

Groet,

Naima

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 11711 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Getagged onder
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld