Breaking News

Pim, Pam......Weg!!!!

  • maandag, feb 11 2002
  • Geschreven door  Ghizlane
Pim’s dagen bij Leefbaar Nederland zijn geteld. Hij mag zijn bureau gaan uitruimen.
Wie had ooit gedacht dat deze man het maar vijf maandjes vol zou houden als lijsttrekker?
Het is overduidelijk dat het hoge aantal zetels waar de partij LN nu op staat, mede dankzij Pim Fortuyn zijn verworven. Hij speelde gemakkelijk in op de politieke onvrede die er in dit land heerst en maakte dankbaar gebruik van minderheden door ze te discrimineren, dat scoort altijd in tijden van onrust.
Pim’s dagen bij Leefbaar Nederland zijn geteld. Hij mag zijn bureau gaan uitruimen.
Wie had ooit gedacht dat deze man het maar vijf maandjes vol zou houden als lijsttrekker?
Het is overduidelijk dat het hoge aantal zetels waar de partij LN nu op staat, mede dankzij Pim Fortuyn zijn verworven. Hij speelde gemakkelijk in op de politieke onvrede die er in dit land heerst en maakte dankbaar gebruik van minderheden door ze te discrimineren, dat scoort altijd in tijden van onrust.
Hij heeft dan ook een grote aanhang van politiek gefrustreerde kiezers achter zich staan.

Charismatisch is hij bepaald niet, eerder afschrikwekkend. Vanuit bepaalde camerahoeken doet hij me zelfs denken aan een berucht dictator, dat zal hij vast als een compliment ervaren.
Een andere opmerkelijke eigenschap van hem is dat hij zonder blikken of blozen duidelijk zegt wat hij vindt. Laat dat nou precies de eigenschap zijn waardoor hij zich nu niet langer meer lijsttrekker mag noemen.
En gelukkig maar!
Politiek Nederland is opgelucht, minderheden zijn opgelucht en vooral moslims zijn opgelucht.
Zij werden de afgelopen tijd door deze man om de oren geslagen met anti-islamitische aanvallen.
Ik zet ze even voor u op een rijtje.
Het begon allemaal met zijn zogenaamde koude oorlog tegen de islam. Nederland moest zich volgens hem wapenen tegen de grootste bedreiging van de wereldvrede, de islam.
Daarna gooide hij er in een paar interviews met gemak nog een aantal disciminerende leuzen tegen aan en uiteindelijk kwam het tot wel het meest gelezen artikel van de afgelopen tijd: het intervieuw van de Volkskrant. ‘De grens moet dicht voor islamieten. Nederland is vol. Het discriminatieverbod moet uit de Grondwet verwijderd worden en last but not least, de islam is een achterlijke cultuur’!

Zijn deze en andere uitspraken die hij in de Volkskrant gedaan heeft geen goede grond om hem te vervolgen wegens discriminatie? Er zijn al genoeg bewijzen, maar de tik op de vingers van Justitie is uitgebleven. Het is nu echter overduidelijk dat hij geen waarde hecht aan het discriminatieverbod en hij er niet moeilijk over doet om dat artikel te schenden. Maar tot nu toe is hij er mee weg gekomen en is hij ook niet van plan om een blad voor de mond te nemen.

Maar, laten we eens de proef op de som nemen: wie is hier nou echt achterlijk?
Ik denk dat menigeen het met me eens zal zijn als ik die vraag met Pim Fortuyn zou beantwoorden. Minister van Boxtel vond in ieder geval dat hij gek geworden was, daar ben ik het echter niet helemaal mee eens. Volgens mij zat er namelijk al veel langer een steekje bij hem los.

De uitspraak dat zo’n fundamenteel artikel van ons staatsbestel als artikel 1 van de Grondwet wel weg kan, is gewoon niet anders te kwalificeren als een behoorlijk achterlijke uitspraak.
Discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, ras, geslacht of op welke grond dan ook zou als het aan hem lag gewoon mogelijk moeten zijn waardoor elke imbiciel de kans krijgt om zomaar te discrimineren. Hij zou daarmee heel onze rechtstaat om zeep helpen en de Nederlandse cultuur in een klap doen veranderen in een achterlijke cultuur.

Het verwijderen van artikel 1 van de Grondwet zou naast ongesactioneerde discriminatie tevens veel complicaties van andere aard opleveren. Nederland heeft zich namelijk verbonden aan een aantal verdragen waar datzelfde beginsel in vastgelegd is. Tevens beschikt Nederland over ongeschreven rechtsbeginselen die dezelfde gedachte nastreven. Die kun je niet zomaar aan de kant zetten.
Niet alleen van artikel 1 Grondwet, het Statuut, maar ook van het Vluchtelingenverdrag en het verdrag van Schengen wil hij af. Blijkbaar interesseert hem werkelijk niets wat ook maar met het buitenland te maken heeft. Maar als je hem over andere zaken hoort praten dan wordt je daar ookal niet veel wijzer van. Volgens Fortuyn hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken over het milieu. Hij gelooft namelijk niet dat het broeikasgas Co2 de aarde opwarmt. En mocht dat toch het geval zijn dan is het volgens hem niet erg.

Het lijkt er sterk op dat deze man niet echt een realistische kijk op de wereld heeft.
Hij heeft over alles wel een mening maar slaakt enkel loze kreten.

Laat deze man zich voortaan maar bezig houden met het schrijven van boeken en zich vooral niet meer bezig houden met de politiek. Dat is en blijft toch een vak apart, waar voor extreem-rechtse opvattingen geen ruimte is.

Aan dit verhaaltje zit echter nog een staartje. Pim Fortuyn geeft niet zomaar op en volgens mij heeft hij de smaak te pakken gekregen.
Pim Fortuyn kan nu zelf een partij op gaan richten met een partijprogramma dat vol staat met zijn extreem-rechtse opvattingen.
Zijn partij zou best gesteund kunnen gaan worden door een groot deel van onze bevolking. Moet zijn partij in dat geval verboden worden?
Of moet men er alles aan doen om een ware democratie na te streven? Zo ja, dan zouden we dus moeten toestaan dat er wellicht in de toekomst een kabinet gevormd wordt waar een racist mede het politieke beleid in Nederland bepaalt.


Ghizlane

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 9216 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld