Breaking News

Hallalvoedsel in de schappen! Betrouwbare voedse?

  • zondag, mrt 03 2002
  • Geschreven door  Abdessamad
Afgezien van sommige uitzonderingen in de detailhandel zien de meeste Nederlandse bedrijven moslims nog nauwelijks als aparte doelgroep. Terwijl er nu in Nederland bijna 1,5 miljoen moslims wonen en dit aantal blijft groeien.

Afgezien van sommige uitzonderingen in de detailhandel zien de meeste Nederlandse bedrijven moslims nog nauwelijks als aparte doelgroep. Terwijl er nu in Nederland bijna 1,5 miljoen moslims wonen en dit aantal blijft groeien.
Etnomarketing, het doelbewust bewerken van etnische groepen. Aan dit zeldzame verschijnsel wordt sinds kort steeds meer aandacht besteed. Uit onderzoeken is gebleken dat vooral allochtonen (met name met een Islamitische achtergrond) relatief veel geld besteden aan primaire levensbehoeften (zoals voeding). En daar zie je sommige supermarkten aardig op inspelen. Ze hebben een nieuwe afzetmarkt gevonden en wat voor één! In de supermarkten in de grotere steden ( met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) wordt sterk geëxperimenteerd met hallalvoedsel, die volgens de wetten van de Koran zijn bereid. Je kunt er voor alles terecht, van vers vlees tot saucijzenbroodjes. Dit is natuurlijk ideaal voor de 'poldermoslim' die overdag aan zijn carrière werkt en daarna even naar de supermarkt racet om zijn boodschappen voor die avond te doen. En wat is natuurlijk makkelijker om al je boodschappen (groente, vlees en fruit) in één keer te halen. Zo hoef je niet nog eens naar de Islamitische slager voor je vlees! Dit is dus een manier om een doelgroep naar de supermarkt te halen die er anders niet zou komen.

Nu vraag ik me af of er onder de moslimgemeenschap en dan vooral kijkend naar de jongere generatie die met de supermarkt zijn opgegroeid, of daar daadwerkelijk behoefte aan is. Betaal je niet meer dan in de gewone Islamitische slagerijen? En nog belangrijker, hoe zeker ben je dat het vlees halal is? Er is wel een keurmerk, maar die is niet landelijk bekend. En om dit echt aan te laten slaan is er naar mijn mening het vertrouwen het belangrijkst.

Abdessamad

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 12156 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld