Breaking News

Oooh ik heb een moeder!

  • zondag, mei 14 2000
  • Geschreven door  Saliha Bouchhah
Het is jullie vast niet ontgaan dat het zondag 14 mei moederdag was. Voor sommige mensen is moederdag een special happening. Veel kinderen verassen dan hun moeders op deze dag, met allerlei cadeau's, uitstapjes of ontbijt op bed. Voor anderen is moederdag de zoveelste commerciële stunt.
Het is jullie vast niet ontgaan dat het zondag 14 mei moederdag was. Voor sommige mensen is moederdag een special happening. Veel kinderen verassen dan hun moeders op deze dag, met allerlei cadeau's, uitstapjes of ontbijt op bed. Voor anderen is moederdag de zoveelste commerciële stunt. Op dagen zoals Valentijnsdag, Paasdag (pasen) nu Moederdag en straks Vaderdag, kunnen winkeleigenaren en andere belanghebbenden hun slag slaan. Er wordt vaak gezegd dat moederdag een typisch Westers idee is, dat is overgewaaid uit Amerika. Is het voor ons daarom des te moeilijker om moederdag te vieren, weer iets wat het Westen heeft verzonnen.

In de Marokkaanse cultuur kennen wij helemaal geen moederdag. Onze moeders krijgen nooit ontbijt op bed. Onze moeders zouden ons onmiddellijk wegsturen, met de mededeling dat het onfatsoenlijk is om in bed te eten. Een normaal mens moet zich toch eerst wassen voor het eten. Dit neemt echter niet weg, dat wij onze moeders ook op een andere manier kunnen verassen.

Moederdag is iets dat momenteel inderdaad niet in onze cultuur voorkomt. Velen van ons hebben waarschijnlijk in hun opvoeding meegekregen, dat in feite iedere dag moederdag moet zijn. Onze moeders zijn ons bijna heilig. De koran heeft ons ook meegegeven om heel goed voor je ouders te zorgen. Natuurlijk is de moeder de hoeksteen van elk gezin, zij is per slot van rekening de bron van ons leven.

Maar hoe laten wij dit blijken?
Is het voor ons geen goed idee om ook moederdag te introduceren?
Hoeveel van ons doen er überhaupt aan moederdag of iets dat erop lijkt?
Wat heb jij gedaan met moederdag?


Saliha Bouchhah

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 9979 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld