Breaking News
Mohammed Benzakour

Mohammed Benzakour (43)

dinsdag, apr 01 2008
Image Een zware bevalling was het. Maar eenmaal uitgeworpen woei er een zucht van verlichting door het land; de gevreesde veldslag bleef uit. Maar voor de goede verstaander klonk in die zucht een zekere teleurstelling door: Was dit het nou? Een broddelwerkje dat zo mee kan met de vuilnisman. Nu ja, een brandend vlaggetje hier, een gesneuveld ruitje daar, een vleugje retoriek, klaar is Ahmed: de andere 1,3 miljard broeders en zusters draaiden zich om, spreidden het matje en baden tot Allah.
woensdag, okt 17 2007
Mohammed Benzakour Ik heb het altijd al curieus gevonden dat in alle discussies rondom die vermaledijde schotelantenne (“integratievijandig’, ‘Teheran aan de maas’) één notie steevast onopgemerkt bleef: de islamitische schotelgekte is een directe gevolg van de ‘pornoficatie’ van onze kabel-tv.
De huiselijke taferelen van vroeger ken ik maar al te goed. Familie op bezoek, tv staat aan (moslims houden van ‘n beetje reuring in de huiskamer), en hupsakee...
donderdag, mrt 29 2007
Image De waakhond van de democratie, zo wordt de journalistiek genoemd.
Als dat waar is, dan is NOVA een snurkend tekkeltje.
Heeft u laatst presentatrice Clairy Polak in actie gezien met VVD’er Henk Kamp?
vrijdag, mrt 16 2007

Image Het is deze dagen lachen en gieren geblazen. ‘Lof der Zotheid’, het heerlijke Boekenweekthema. Nu kom ik graag in boekhandels, ook in onze Plantage Scheurwater, niet op de laatste plaats omwille die lieve, altijd behulpzame dames. En soms, inderdaad, loop ik de winkel uit met een boek onder de arm. De laatste keer niet, toen griste ik het Boekenweekmagazine mee.

vrijdag, feb 02 2007
Marokkanen en Turken lijken opnieuw mikpunt van een hetze. Ditmaal niet op straatniveau, maar vanuit de lucht: gedonderjaag over schotelantennes. De ene corporatie kwaakt de andere na. Ook het Zwijndrechtse Forta roert zich. En steeds is het enige argument: ontsierend.
vrijdag, jan 05 2007

Al dagenlang is het wereldnieuws: de strop van Saddam. De illegale beelden van de totale ophanging (zie YouTube) spoken onophoudelijk door mijn hoofd. Horror van de hogere soort.

Pagina 1 van 8

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld