Breaking News

KRIJTJESPAK IN DE ZAAL

  • maandag, mrt 06 2006
  • Geschreven door  Mohammed Benzakour
De verkiezingskaravaan draait op volle toeren en we zullen het weten ook. Terwijl Leefbaar Rotterdam in ideeën grossiert die Goebbels in zijn graf doen grinniken (zwarte vrouwen tot abortus dwingen), begon gisteren het Kabinet met de campagne Nederland Tegen Terrorisme. ‘De bevolking’ zou behoefte hebben aan informatie over terreurbestrijding. Dus zullen we worden doodgegooid met folders, websites, tv- en radiospotjes die ons alert moeten maken op mensenmassa’s en achtergelaten koffertjes.
De verkiezingskaravaan draait op volle toeren en we zullen het weten ook. Terwijl Leefbaar Rotterdam in ideeën grossiert die Goebbels in zijn graf doen grinniken (zwarte vrouwen tot abortus dwingen), begon gisteren het Kabinet met de campagne Nederland Tegen Terrorisme. ‘De bevolking’ zou behoefte hebben aan informatie over terreurbestrijding. Dus zullen we worden doodgegooid met folders, websites, tv- en radiospotjes die ons alert moeten maken op mensenmassa’s en achtergelaten koffertjes. Het kan aan mij liggen, maar volgens alle peilingen lijkt ‘de bevolking’ vooral behoefte te hebben aan één ding: een ander Kabinet. Maar ja, ons autistisch    regime heeft er flink de P dat die treinbom maar niet wil ontploffen. Dus wordt de angst er nog maar even gauw extra ingeramd via spotjes en foldertjes. Een beetje christenpremier had opgeroepen om verdwaalde koffertjes keurig af te geven bij Gevonden Voorwerpen - waarden & normen, nietwaar?

Dit weekend was ik uitgenodigd in Amsterdam. Daar discussieerde ik met onder meer Ed van Thijn en Hans van Mierlo. Beiden behorend tot een categorie die op uitsterven staat. We waren het snel met elkaar eens: Tolerant Nederland is een sprookje waar we lang in geloofde.

Het was een beschaafd, historisch verantwoord debat. Tot ineens een man in krijtjespak opstond en omstandig een homo-onaardig stuk tekst begon te declameren. Het leek op bijbelproza, maar verdomd, het kwam uit de koran. Ziet u, riep hij, moslims zijn een bedreiging voor onze homo’s! Stilte. Toen pakte Anja Meulenbelt de microfoon: ‘Meneer, u zou blij moeten zijn met moslims, want dankzij hen is de homo-emancipatie op volle gang. Verwarring. Anja: ‘Sinds de ontdekking van de koran is plotseling héél Nederland geweldig vóór homo’s. Inclusief Andries Knevel!’ De zaal barstte in lachen.

Mijn stem staat al vast.

Mohammed Benzakour

AD/Dordtenaar

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 11795 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Mohammed Benzakour
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld