Breaking News

Vallen

  • vrijdag, juli 07 2006
  • Geschreven door  Mohammed Benzakour

Wie valt, staat op. Maar de meeste blijven liggen.
Ronaldo is diep en voorgoed gevallen. En Ronaldhino? Zal hij nog  opstaan? Misschien in Barcelona. Als de Spaanse zon zijn laatste stralen schenkt.

Wie valt, staat op. Maar de meeste blijven liggen.
Ronaldo is diep en voorgoed gevallen. En Ronaldhino? Zal hij nog  opstaan? Misschien in Barcelona. Als de Spaanse zon zijn laatste stralen schenkt.

Zinedine Zidane dreigde diep te vallen, maar wist zich op het nippertje vast te grijpen. En dat niet alleen.
Zou het te maken hebben met zijn naam: zin-e-dine? Het betekent ‘de schoonheid van het geloof’. Ja zo gaat dat in mijn Algerijns buurmoederland. Je geeft je zoon een gezegende naam en vallen zal hij nooit.

Balkenende is een geknipte naam voor het duikelen. Twee keer klimt hij en twee keer dondert ie als een bak-ellende naar benee.

Van Basten is al gevallen maar we willen het liever niet weten. Hijzelf nog het minst.

Ook beer Bruno is gevallen. Van de rots waarop hij stond vlak voor de fatale kopkogel.  Maar toch. Niet de dappere, slimme Bruno is gevallen (die gewoon deed wat hij moet doen: schapen en kippen eten), maar die zo beschaafde Beierse minister Otmar Bernhard die de liquidatie-opdracht gaf. Wie doden kan, kan ook verdoven - het kwam niet op in de ministerskop. Wie jaagt door deze kop de kogel? 
 
Maffiatante Verdonk, she made an offer that could not be refused. ‘Ik ga door, recht door zee!’ Ze ligt nu, alweer, op de zeebodem.

‘Ik ga door!’, dat roept de pseudologia fantastica gediagnostiseerd Hirsi Magan ook altijd. Wat er ook gebeurt - ‘ik ga door!’

Alleen Israëlische bulldozers gaan altijd recht-dóór. Alleen de terreurmonsters uit Tel Aviv weten niet van sturen, remmen, achteruit kijken, of vooruit. Dit type bulldozers eindigt in diepe afgronden.

Mohammed Benzakour

bron: AD

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 11609 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Mohammed Benzakour
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld