Breaking News

Wie zijn de ware terroristen?

  • dinsdag, apr 25 2006
  • Geschreven door  Mohammed Benzakour

benzakour.jpgOns nationaal terrorismecircus (met het Hofstadproces als voorlopig dramatisch dieptepunt: ‘opruiende’ teksten schrijven en verspreiden is voortaan strafbaar!) doet herinneren aan de dichter Jan Greshoff. Hij zei eens dat er twee categorieën politici bestaan: zij die hun taal gebruiken om hun gedachten te verbergen, en zij die hun taal gebruiken om te verbergen dat zij geen gedachten hebben.

Hieronder 5 circusnummers die Greshoffs’ woorden tijdloos maken.  
 
1. Terroristen wordt vaak verweten ‘de rechtstaat te ondermijnen.’
O ja? Als Maxime Verhagen (wetgevende macht) en Balkenende (uitvoerende macht) herhaaldelijk publiekelijk kritiek uiten op de rechtspraak (meestal zonder greintje dossierkennis) is dat een rechtstreekse aanval op de fundamenten van de rechtstaat en haar gezag. Door aan de steunpilaren van de rechterlijke macht te zagen, graaft de staat haar eigen graf. Daar kunnen 1000 Samir A.’s en Mohammed B.’s niet tegenop.

2. Terroristen wordt verweten ‘angst te zaaien.’
O ja? Hoeveel slachtoffers maakte in Nederland ‘het terroristisch gevaar’? Tellen we Van Gogh mee (wat discutabel is), kom ik op 1. Moord en doodslag maken in Nederland 250 slachtoffers per jaar. Verkeersslachtoffers een veelvoud hiervan. Toch begon het kabinet onlangs de peperdure campagne Nederland Tegen Terrorisme. ‘De bevolking’ zou behoefte hebben aan informatie over terreurbestrijding. De verkiezingsuitslag liet zien dat de bevolking vooral behoefte heeft aan een ander kabinet. Maar blijkbaar heeft de politieke elite – de VVD voorop – er flink de pee in dat die treinbom maar niet wil ontploffen. Dus wordt de boel maar flink opgestookt via folders, websites, tv- en radiospotjes. Pas op! Mensenmassa’s! Achtergelaten koffertjes!

3. Terroristen worden vaak gediskwalificeerd als roofdieren bij wie ‘iedere achting ontbreekt voor het menselijk leven’.
O ja?  Abu Ghraib, Guantánamo Bay en de illegale, bij elkaar gelogen olieoorlog tegen Irak waarbij honderdduizenden onschuldigen zijn gemarteld en vermoord zijn nog het minste als je leest wat William Blum in zijn ‘Rogue State’ onthult.
Vaststellende dat elke moorddadigheid een aanval is op de twee wezenlijkste mensenrechten: 1. het recht op leven, 2. het recht op recht, en vastellende dat ons land de VS, militair en politiek steunt – maakt dat ons land niet direct medeplichtig aan de gruwelijkste mensenrechtenschendingen?

4. Terroristen zouden de internationale rechtsorde schofferen.
O ja? Van de VS is al een hoop bekend. Zonder scrupules omzeilt zij de VN en de Navo du moment deze organen haar niet uitkomen. Israël mag al 40 jaar zonder consequenties elke VN-resolutie negeren, alsmede iedere uitspraak van het Internationaal Gerechtshof – dat zij (samen met de VS) niet eens erkent.
Nederland steunt de VS en Israël – schier onvoorwaardelijk. Wie schoffeert hier dan de internationale rechtsorde?

5. Terroristen worden vaak betiteld als ‘vijanden van de vrijheid.’
O ja? Wat is de staat van onze liberale democratie?
• Preventief fouilleren zónder concrete verdenking is toegestaan;
• Op vrijwel alle snelwegen, winkelcentra, buurten, trein- en metrostations worden we bespiedt - 24 uur/dag, 7 dagen/week;
• Een ieder boven de 12 jaar zonder legitimatie op straat is strafbaar;
• De politie krijgt carte blanche om onze meest intieme details te doorspitten via banken, supermarkten, verzekeringen, bibliotheken, verenigingen; telefoonmaatschappijen, internetproviders – alles zónder toestemming van de rechter;
• Al onze telefoon-, email-, sms- en chat-verkeer mag worden geregistreerd, bewaard en internationaal uitgewisseld;
• Dit jaar nog wordt de OV-chipkaart ingevoerd zodat we tijdens onze reizen feilloos te schaduwen zijn;
• Er wordt serieus nagedacht over het opslaan van gelaatscans alsmede ons DNA-profiel, opdat we over de hele wereld in een handomdraai opspoorbaar zijn.

Nu vraag ik: wie zijn de ware terroristen?

Magazine Terecht  (april 2006)

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 16008 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Mohammed Benzakour
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld