Breaking News

Zo moeder, zo dochter

  • zondag, jan 06 2013
  • Geschreven door  Qalamiste

In naam van Allah, de meest Barmhartige, de Genadevolle

Ik? Ik, als moeder? Ik kan mij vele zaken voorstellen, maar dit? Subhana Allah, dit kan ik mij echt niet voorstellen. Vreemd lijkt mij dat. Een ‘wezentje’ negen maanden in de buik dragen en dit gepaard met eventuele misselijkheid, stemmingswisselingen, hormonen die op hol slaan….

Wat vreemd! Iets vreemds, maar tegelijkertijd wel iets unieks. Ik kan het een zegening noemen, een zegening die men krijgt voor het leven. Een zegening die wel veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Het is immers geen taak voor een bepaalde duur, neen het is een taak die je vervult zolang je leeft. Je bent en blijft moeder. Wat bijzonder!

Mijn moeder… Wat een unieke, sterke, geduldige, wijze, liefdevolle, zachte vrouw! Wallaahi wat hou ik toch van haar! Mijn hart verblijdt zich wanneer ik haar zie lachen en mijn hart huilt wanneer ik haar zie huilen. Ik zou haar willen omarmen, willen kussen en haar mijn liefde tonen. Liefde die ik misschien wel té weinig laat blijken. Mijn moeder… Wat een vrouw! Zo lang heeft ze mij gedragen, ze heeft pijn geleden voor mij! Ya Allah, wat ben ik U dankbaar voor mijn moeder. Ik kan mij geen wereld zonder haar voorstellen. Haar glimlach is hetgeen ik elke dag wil zien, opdat dit mij rust zal schenken. Ik wil geen tranen noch verdriet zien en mochten deze aanwezig zijn, laat mij deze dan overnemen ya Allah! Zoveel tijd heeft ze aan mij geschonken en dit is ze blijven doen tot op de dag van vandaag.

Wanneer men honger heeft, haast zij zich naar de keuken om haar kind te voeden. Wanneer men zich heeft bezeerd, haast ze zich om haar kind te verzorgen. Wanneer het kind liefde nodig heeft, haast ze zich om haar armen rond haar kind te sluiten. Wat een sterke vrouwen zijn het, onze moeders… Dagen en nachten gingen voorbij die zij vulde met haar bezorgdheid, liefde en warmte om niet tekort te schieten in haar taak als moeder. Dagen en nachten bleef ze wakker liggen wanneer haar zoon niet thuis kwam en vroeg zij zich af of hij geen ongeluk heeft gemaakt. Dagen en nachten bleef ze piekeren over haar dochter of ze wel veilig was en niet werd lastig gevallen. Dagen en nachten gevuld met smeekbaden aan Allah om haar kinderen slechts te voorzien met het goede. Dagen en nachten…

Moeder, vandaag zeg ik dan ook met deze woorden dat ik trots ben op je, mijn moeder. Jij bent er altijd voor mij geweest wanneer ik je nodig had en zelfs in tijden dat ik het ook alleen kon. Jij was degene die in mij geloofde wanneer niemand anders in mij wou geloven. Jij bent het die mij lief heeft op een zodanige manier dat niemand in staat zal zijn om mij op die manier lief te hebben. Mijn moeder… Ik weet dat het niet altijd even gemakkelijk is geweest om mij op te voeden en mij met de wil van Allah te maken tot de persoon die ik nu ben, maar wallaahi mijn moeder, ik ben je niet vergeten en vergeet je ook niet in mijn dua. Mijn moeder, ik wens jou enkel het beste, het beste in deze wereld als in het Hiernamaals. Mijn moeder, het paradijs is wat ik voor je wens! Enkel het paradijs, want dit ben je waard! Mijn moeder, ik verlang ernaar om weer herenigd te worden in het paradijs net zoals Allah ons heeft verenigd in deze wereld. O mijn moeder, vergeef mij voor mijn tekortkomingen jegens u ondanks dat Allah mij heeft bevolen in de Quraan om zachtmoedig te zijn jegens u, kon het weleens zijn dat ik u ongehoorzaam was en weleens durfde te zuchten. Ya Allah vergeef ons voor deze tekortkomingen jegens haar! Beste broeders en zusters, denk aan onze moeders! Onze moeders die wij dagelijks zien, die ons hebben gedragen, ons hebben gebaard, ons hebben gevoed, ons hebben verzorgd… Deze moeders die insha Allah verenigd zullen worden met de grote moedige, wijze Moeders, onze Moeders der Gelovigen. Ya Allah! Verenig ons met hen! Ik verlang ernaar om zoals deze moeders te worden. Ik wil zijn zoals diegenen die over haar en mij zullen zeggen: zo moeder, zo dochter!

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 19778 keer
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Gepubliceerd in Moslima
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld