Breaking News

Een brief aan mijn geliefde

  • vrijdag, jan 24 2014
  • Geschreven door  Manal Tetouania

Mijn geliefde, het klinkt raar maar er was gelijk liefde tussen ons. Ik was gelijk jouw allerliefste en misschien nog wel het beste wat je overkwam. Mijn geliefde, onze band werd alleen maar sterker door de jaren heen. Achteraf gezien had ik meer moeten genieten maar Allah weet wat wij niet weten.

Mijn geliefde, je leerde me alles en hielp me graag en was altijd trots op mij. Mijn geliefde, ik voelde dat je me altijd tijd gaf en doordat je dat deed voelde ik mij echt speciaal. Mijn geliefde, je wachtte mij dagelijks op als ik van school kwam en thuis had je lekker gekookt.

Mijn geliefde, sorry dat ik dat niet altijd kon waarderen. Mijn verstand was nog te jong om te begrijpen dat je me als een parel in een doosje wilde beschermen. Mijn geliefde, je werd opeens "ernstig" ziek en dat kan ik me als de dag van gisteren herinneren. Ik werd opgehaald en we moesten gelijk naar jou toe. Mijn geliefde, je moest eens weten hoeveel tranen ik verborgen hield. Mijn geliefde, weet dat toen al mijn nachtmerrie onbewust begon niet wetend dat het realiteit zou worden op een dag.

Mijn geliefde, je ging steeds meer achteruit en werd zieker. Mijn geliefde, onze liefde was zelfs zo sterk dat je ondanks je ziekte aan me moest denken wanneer ik alleen terug moest fietsen naar huis. Vooral in de regen. Mijn geliefde, ze zeiden dat je niet meer lang te leven zou hebben en mijn wereld stortte in. Mijn geliefde, helaas kon ik er niet bij zijn toen je je laatste adem uitblies. Ik was net te laat, maar Allah heeft het zo gewild. Mijn geliefde, je zag er zo vredig uit op die koude ijzeren tafel nadat ze jou gewassen hadden.

Mijn geliefde, dat was het dan, onze laatste kus. Ons laatste afscheid in dit wereldse leven. Mijn geliefde, weet dat ik altijd aan je denk en zielsveel van je houd. Mijn geliefde, je plek is onvervangbaar en je blijft mijn eerste echte liefde. Mijn geliefde, je bent er misschien niet meer, maar je leeft door in mijn gebeden, in mijn hart en gedachten. Mijn geliefde, weet dat we misschien even uit elkaar zijn,maar we elkaar weer snel zullen ontmoeten in sha Allah.

Mijn geliefde, deze brief is slechts een topje van de ijsberg, een berg vol met liefde voor jou. Mijn geliefde, ik ga stoppen met schrijven want ik ben sprakeloos. Sprakeloos van verdriet.

Mijn geliefde, ik houd van je!

Liefs,

Je dochter

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 16424 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Moslima
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld