Breaking News

Mijn hijaab, mijn recht en mijn leven

Ik herinner me nog de eerste dag dat ik je droeg. Het was direct ook mijn eerste dag op de middelbare school. Zenuwachtig? Ja! Heel erg. Maar ondanks alles was ik zeker van mijn keuze: niemand die mij nog kon stoppen. Je was paars: mijn lievelingskleur. Daar stond ik dan voor de spiegel. Het was alles of niets. Ik wikkelde de stof op een sierlijke wijze om mijn hoofd. Veel pogingen later keek ik mezelf weer in de spiegel aan. Daar stond ik dan: maar nu alles bedekt.

Een hijabi al 5 jaar lang. Sinds de eerste dag voelde ik direct een hechte band met mijn hoofddoek. Ja, het klinkt heel erg raar, maar ik ben inderdaad gehecht geraakt aan een stuk stof die ik elke ochtend weer om mijn hoofd moet wikkelen. Dit ten gevolge van de prachtige boodschap die ik van mijn Heer heb gekregen. Hij beval mij om mezelf te beschouwen als een dierbare en waardevolle parel. En aangezien een parel door middel van een schelp tegen het slechte van buitenaf behoed wordt, sluier ik mezelf zodat ik niet blootshoofds de buitenwereld betreed.

Bescheiden, elegant, gelovig en modern: zo voel ik me elke dag weer. Als ik hem draag voel ik me gerust en beschermd, aangezien niemand mij oordeelt om mijn lichaam en schoonheid. Mijn innerlijk en persoonlijkheid worden naar de buitenwereld gereflecteerd: dat is ook uiteindelijk het enige wat telt. Veel negatieve oproer als het gaat om het feit van het dragen van een hoofddoek. ‘’Gedwongen, mishandeld en onderdrukt’’. Integendeel, ik heb er ZELF voor gekozen om mezelf te bedekken, omdat ik mezelf respecteer als vrouwzijnde en omdat ik duidelijk wil maken dat schoonheid niet in de grootte van kleding of uiterlijk te vatten is. Maar schoonheid de grootte van je hart is, dat is schoonheid.

Het dragen van een hoofddoek geeft me het gevoel van kracht, omdat ik weiger te voldoen aan 's werelds norm van schoonheid. Hoe minder ik onthul, hoe meer waarde ik krijg van mijn Heer en hoe meer waarde ik in mezelf investeer. Omdat uiteindelijk wat in je hoofd is belangrijker is dan wat erop zit en het enige is wat mee hoort te tellen. Mijn hijaab, mijn recht en mijn leven.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 16957 keer
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
Gepubliceerd in Moslima
Meer in deze categorie: « Een brief aan mijn geliefde
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld