Breaking News

Mijn verhaal als Moslima…

 • zondag, nov 14 2004
 • Geschreven door  Zoulikha
Image Mijn ouders hebben mij altijd gepusht om te bidden en ik deed dit, maar soms ook niet. Ik wist dat dit moest en dat het een plicht was van mij aan Allah swt, maar de shaytaan was mijn beste vriend en zorgde dat Allah swt niet tevreden over me was (a_oedoe billaah mina al-shaytaani aradjiem).
Assallaamo alaykoem wa rahmato Alllahi wa barakatoho.

Besmi Allahi Arrahmani Arrahimi..

Ten eerste wil ik mijn broeders en zusters bedanken voor de mogelijkheden die zij ons bieden om meer te weten te komen over de islam en de mogelijkheid om hierover te praten.InsahAllah zal Allah jullie hiervoor belonen.'' djazaaka Allaahoe khayran".

Ik ben een Marokkaanse vrouw van bijna 19 jaar. Mijn ouders hebben mij vanaf mijn geboorte af aan laten opgroeien met de islam alhamdoulilah.Ik ben altijd een trouw meisje geweest dat alles voor haar ouders deed.Ik ging vanaf ongeveer mijn 9e jaar al naar de moskee om hier de verzen uit het heilige boek (de Koran) van Allah te leren. Dit heb ik tot ongeveer mijn 13e jaar gedaan. Het was zo ver, ik was aan het pubberen en ging naar de middelbare school. Ik heb 4 jaar ik niets gedaan aan de islam, soebhanna Allah 4 jaar heb ik gedacht dat het wereldse leven alles was astaghfieroe Allah (yarab insahAllah zult u mij hiervoor vergeven, dit was enkel arrogantie van mij).

Eindelijk had ik mijn buit binnen, Ik had mijn diploma gehaald. Daarna heb ik mij meteen aangemeld voor een mbo opleiding. Ik wilde verder leren en iets in mijn leven hebben waar ik trots op kon zijn. Ik wilde niet afhankelijk zijn van iemand anders. Ik ben 1,5 jaar zo doorgegaan. Maar ik voelde me niet compleet, ik miste iets. Ik voelde me leeg van binnen. Ik had alles wat mijn hart nodig had. Een dak boven mijn hoofd, ouders die van me hielden, een baan en een opleiding die ik volgde. Toch voelde ik mij vreemd en ik wilde weten waarom.

Mijn ouders hebben mij altijd gepusht om te bidden en ik deed dit, maar soms ook niet. Ik wist dat dit moest en dat het een plicht was van mij aan Allah swt, maar de shaytaan was mijn beste vriend en zorgde dat Allah swt niet tevreden over me was (a_oedoe billaah mina al-shaytaani aradjiem).
Nu vervloek ik de shajtaan elke dag Alhamdoulilah. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met het aanschaffen van allerlei boeken over de islam om meer kennis op te doen, want het is voor ieder moslim/moslima verplicht kennis op te doen. Alhamdoelilah ben ik nu ook veel wijzer dan ik eerst was, maar nog niet genoeg Alhamdoulilah.

Een half jaar geleden was het dan zo ver, de Ramadan begon. Mijn hart vulde zich met vreugde en met hart en ziel bedacht ik me dat ik heel rijk was. Soebhannalah elke dag had ik te eten en te drinken. Elke dag kon ik me weer instoppen onder een dikke deken tegen de kou. Elke dag was ik veilig. Ik was zo rijk, en ik dacht dat ik dit niet was. Elke keer verlangde ik naar meer Soebhannalah terwijl er aan de andere kant van de wereld mensen omkwamen van de honger en het koud hadden hoe egoïstisch was ik bezig?

Ik voelde me een nietsnut, waardeloos en achterbaks. Hoe heb ik zo arrogant kunnen zijn.
Alhamdoulilah hebben er in de Ramadan veel lezingen plaats gevonden die ik zo veel mogelijk probeerde bij te wonen en daar heb ik ook wat geld kunnen doneren. Van mijn ouders kreeg ik thuis te horen wat de essentie was van de ramadan. Ik besefte opeens wat de bedoeling was van de Ramadan Soebhannalah. Allah swt die wilde me vergeven en mij een nieuwe kans geven. Opnieuw beginnen hoe heb ik al die jaren aan de ramadan mee kunnen doen zonder dit te begrijpen?? Hoe heb ik me zo kunnen gedragen tegenover Allah swt, Mijn schepper, de Heer der Werelden die geen deelgenoten heeft, Hij Alleen heeft het recht Aanbeden te worden! Allah leidt alleen wie hij wil en hij heeft mij geaccepteerd ''laa ielaaha iellaa Allah', ''soebhana Alaah'', ''wa alhamdoe li Allah'', ''laa ielaaha iella Allah'', ''wa Allahoe Akbar''.Ik bedank hem hier elke dag voor. Ik voelde mij vrij.

Ik had veel tijd om na te denken en veel tijd om te lezen. Het was inmiddels vakantie. De volgende stap die ik wilde nemen was de hijaab dragen. Alhamdoulilah draag ik hem nu bijna een half jaar. Een zuster heeft mij geïnformeerd hierover en mij het belang ervan bijgebracht. Deze zuster ben ik erg dankbaar en ik vraag Allah swt haar te zegenen hiervoor (moge Allah je belonen voor al je goede daden en je beschermen tot het laatste uur)'' djazaaki Allaahoe khayran". Voor het eerst in mijn leven kan ik trots op mezelf zijn om het geen wat ik heb bereikt in zo'n korte tijd Alhamdoulilah (dit komt door de wilskracht van Allah swt).

Ik wil bij deze al mijn zusters en broeders in de islam vertellen dat ik van ze hou omwille van Allah swt. InsahAllah zullen er steeds meer zusters en broeders uitgenodigd worden tot het geloof van Allah swt, en zullen hun Harten ook gevuld worden met dezelfde liefde als ik (de islam).

Ik hoop zo veel mogelijk in contact te komen met andere moslima's, dus reacties zijn van harte welkom.

Jullie zuster Zoulikha in Islam
Assalamo alaykoem wa rahmato Allahi wa barakatoho

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 56752 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Moslima

61 reacties

 • Reactielink Bloempje woensdag, 01 december 2010 17:28 Geplaatst door Bloempje

  Sellaam alikoem,

  Ik zou graag meer van je willen weten en over de islam als jij dat graag wilt aan gezien jij dat ook wilt in contact komen zou ik dit graag willen. voeg mij toe als je wilt op ice-berg3@hotmail.com.. dit is gericht naar het meisje overgins mijn zuster die een evrhaal schreef heirop over haar ervaringen.

  alikoem sellaam

 • Reactielink Anissa zondag, 16 september 2007 20:03 Geplaatst door Anissa

  Salam eleikom zuster,

  Mashalla mooi verhaal,elhamdoelilah heeft Allah je op de goede pad gebracht.

  Wa eleikom salam

 • Reactielink Abu zaterdag, 15 september 2007 21:47 Geplaatst door Abu

  Soms ben je sprakeloos als je ziet wat er allemaal gebeurd in de wereld.
  Weerloze kindertjes lijden in angst,mensen bestrijden elkander onderling,dan zie je ineens het wonder dat De Allerhoogste gaat geven.
  leer de les van het zaadje dat sterft in de grond,dan het wonder van groeien,een nieuwetijd.

 • Reactielink Yassin zaterdag, 15 september 2007 21:46 Geplaatst door Yassin

  Alhamdul\'allah. Het is bewonderings waardig wat je gedaan hebt. Dit getuigt van kracht en vast geloof. Moge Allah jou steunen en al het goede aan jou toekennen.Amin.
  Wa Salam,

  Yassin

 • Reactielink Jabbar zaterdag, 15 september 2007 21:46 Geplaatst door Jabbar

  De wijze woorden van De Profeet Mohammed(VZMH) waren..Gods genade zal boven Gods_toorn uitstijgen.
  Dat wil zeggen,dat elk wezen zal vergeven worden,nadat God allen heeft gereinigd.

 • Reactielink yasin zaterdag, 15 september 2007 21:46 Geplaatst door yasin

  Alhamdul\'allah. Het is bewonderings waardig wat je gedaan hebt. Dit getuigt van kracht en vast geloof. Moge Allah jou steunen en al het goede aan jou toekennen.Amin.
  Wa Salam,

  Yassin

 • Reactielink bdelilah zaterdag, 15 september 2007 21:45 Geplaatst door bdelilah

  Broeders en zusters
  IK vind het knap dat je gesreefen hebt
  En ga door met de islam
  IK hoop dat meer mensen van de islam iets doen :)
  Wassalamoe Alajkoem

 • Reactielink drisia zaterdag, 15 september 2007 21:45 Geplaatst door drisia

  soebhana alah ,ik vind je een goede moslinma vrouw ,taeba ela alah)ALAH IS MET JOU EN MET ALLE MOSLIMS INSCHALAH

 • Reactielink marYam zaterdag, 15 september 2007 21:45 Geplaatst door marYam

  asalaam alikoem allemaal,
  Ik vind je verhaal mooi maar ik ga niet zeggen dat ik diep ontroerd was, want ik denk wat jij voelt is iets wat velen van ons voelen of zouden moeten voelen. Ik vind het goed dat je je vragen stelt bij je geloof en kennis probeert te verschaffen, veel meer mensen zouden dat moeten doen, veel meer dan goed voor ons is luisteren naar wat anderen hun mening is over iets islamitisch terwijl wij zoveel kennis hebben gekregen van Allah (swt) in de Koran en in de hadiths.
  Ik hoop dat onze ummah wakker wordt uit deze diepe slaap waarin ze zich nu bevinden.

  Mha salaam
  Medemoslima Maryam

 • Reactielink CH zaterdag, 15 september 2007 21:36 Geplaatst door CH

  Echt goed van jou. Je bent weer echte moslim geworden. Ikzelf bidde elke dag vastte in de Ramadan. Deed alles wat de islam wou van mij tot op een dag problemen begonnen. Ik heb toen jammer genoeg de islam verwaarloost maar ben nu weer begonnen de islam op te pakken. Ik rookte ben er sinds 4 dgn mee gestopt. Alcohol ben ik sinds 2,5 mnd mee gestopt. Varkensvlees sinds 1.5 mnd. Blowen sinds 3 mnd. Ik ben zelfs vandaag begonnen met bidden. Ik voel me nu veel lekkerder schoner. Ik hoop dat ik het vol kan houden. Maar met behulp van Allah (swt) zal het lukken. Maar om ook weer eerlijk te zeggen zou dit me allemaal niet gelukt zijn zonder behulp van me aanstaande. NOu aan alle meiden en jongens Met de islam voel je je het lekkerst. Echt waar. Je voelt je dan schoon. Het enigste waar ik nog aan moet beginnen is hoofddoek maar dat is zal een moeilijke stap zijn want ik heb het 7 jaar gedwongen gedragen. Maar me aanstaande vind dat ik het moet dragen wanneer ik vind dat het tijd is. Moge Allah mij hiervoor vergeven
  By the way ben wel trots op jou hoor. Succes verder

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld