Breaking News

Allah s.w.t. bestaat...

 • woensdag, mrt 05 2003
 • Geschreven door  Moslima
Ik getuig dat Allah soebhanahoe wa t'alla wel degelijk bestaat en dat zijn dienaar en ons mooie voorbeeld Mohammed s.a.a.w.s. zijn oprechte dienaar is. Moge deze sjahada onze kracht zijn in deze wereld en onze redding zijn in het hiernamaals. Amin.
Ik getuig dat Allah soebhanahoe wa t'alla wel degelijk bestaat en dat zijn dienaar en ons mooie voorbeeld Mohammed s.a.a.w.s. zijn oprechte dienaar is. Moge deze sjahada onze kracht zijn in deze wereld en onze redding zijn in het hiernamaals. Amin.

Ik had laatst een gesprek met een vrouw die nergens in gelooft behalve in haar zelf, dit was een vrouw in de 60. Ik heb het altijd interessant gevonden om gesprekken aan te gaan met mensen over het leven en hen visies daarop. Zo ook deze ! Wa alhamdoelillah ik geloof dat alles wat we horen en zien en in ons leven gebeurt met een reden gebeurt. Na het gesprek met haar was ik zo dankbaar dat Allah SWT mij had geleid naar de ISLAM met zijn wil. Ik kon mij niet voorstellen dat een persoon zo 'blind' kan zijn en niet op zoek gaat naar de voldoening die ik nu voel! Allah heeft hun harten en hun gehoor verzegeld en over hun ogen ligt een bedekking en voor hen is er een geweldige bestraffing (2:7)

Ik heb alle respect voor deze vrouw en haar standpunt maar bij mij is het toch anders, want mijn voldoening kan ik niet halen uit het aardse. Allah SWT zegt immers in de koran: O mensen, aanbidt jullie Heer, degene Die jullie en degene voor jullie heeft geschapen. Hopelijk zullen jullie (Allah) vrezen. (2:21) Bij deze vrouw was haar voldoening al bereikt door niet verder te gaan dan het aardse!

Tuurlijk kunnen we ook heel gelukkig zijn met datgene waar Allah SWT ons mee voorzien heeft op aarde, maar ik zou niet weten wat ik zonder de leiding van Allah SWT doen moet. Een mens heeft beperkingen, zo kan de mens bijv. niet kijken in de toekomst en heeft het de leiding nodig van de Alwetende om keuzes te maken in zijn leven. Wij mensen volgen vaak ons begeerte en kunnen zo in situaties terecht komen die ons zondig maken ook al denken wij dat het goed voor ons zal zijn. Nee! Allah SWT weet het beste en heeft kennis van het onwaarneembare en waarneembare. Allahoe Akbar!

Dat gesprek dat ik had heeft mij bewuster gemaakt over de rol die ik hier op aarde heb en dat er een dag zal aanbreken waar ik Allah SWT zal ontmoeten. Inshaa Allah zal Hij mij vergeven voor de zonden die ik heb begaan bewust of onbewust en hopend op Zijn genade. Amin!

Allah SWT geeft ons zo vaak tekens om nog meer van hem te houden en de waarheid onder ogen te zien. Zo heb ik dat gesprek ook ervaren als doel om de Islam te erkennen als de waarheid en de enige!
Uit alle wonderbaarlijke situaties die ik heb mee gemaakt met de wil van Allah SWT weet ik nog één van de eerste dromen die ik had: Ik wilde graag weten van Allah SWT of ik goed bezig was en stelde die vraag zachtjes in mezelf en ging slapen zonder verwachting. Ik droomde dat ik een moskee zag en een kerk, toen kwam er een aardbeving en de kerk werd gelijk gemaakt met de grond en de moskee bleef overeind! Toen zag ik een oude vrouw die ik aansprak; "als jou religie echt was dan zou de kerk overeind staan en niet de moskee" Ze sprak toen tot mij en zei; "Je hebt gelijk en stak haar wijsvinger in de lucht en zei toen ash_hadoe anna laa ilaha illa Allah wa ash_hadoe anna Mohammedan rasoelo Allah. Dat ik deze droom kreeg was een bevestiging voor mijn geloof in de Enige! Sommige zullen het verklaren naar hun maatstaven in hun denkwijze maar ik ben ervan overtuigd dat Hij bestaat.

Allah SWT bestaat! Alhamdoe li Allah dat ik dit mag zeggen omdat het ook anders had kunnen zijn. A staghfiroe Allah. Ik weet ook, dat alles wat ik mee gemaakt heb dat dat met een reden is gebeurd en dat het mij heeft gemaakt als de mens die ik nu ben. Allahoe Akbar! Ik geloof heilig dat wanneer je als mens op zoek gaat naar Allah SWT dat je Inshaa Allah zoveel terug krijgt. Je wordt niet alleen bewust van je rol op aarde: En ik heb de Djinns en de mens slechts geschapen om mij te dienen. (51:56). Je visie word mede door dit te aanvaarden ook anders. Alles wat je doet schakel je naar Allah SWT toe en zo verkeer je ook minder in zondes en is je geest en lichaam ook vredig.

Kracht en rust zijn de woorden die ik voel vanwege mijn religie en als er in mijn leven dingen gebeuren die mij verlammen en zwak maken is Allah SWT keer op keer diegene geweest die me overeind heeft doen laten staan. Op zulke momenten wil je zo snel mogelijk eruit komen en geen verdriet meer voelen en gewoon gelukkig zijn. Maar wat mijn lering altijd was en nog steeds is, dat de overwinning komt met veel en veel geduld en vertrouwen dat Allah SWT heel dicht bij je staat. Heel moeilijk want mijn nafs (ziel) kon het vaak niet aan en zag ook vaak 'zwart'. Alhamdoe li Allah heeft Allah SWT mij nooit verlaten en dat was ook altijd wat ik vraag en vroeg op zulke momenten: O Allah wees tevreden over mij! Wat ik ook zo wonderbaarlijk vind is dat Allah SWT mij vaak tijdens het lezen van de koran leiding gaf en hoop. Bijv: dat ik op een moment wanneer ik smeekte naar Allah SWT en de hoop bijna verloor, ik dit las: En wanneer Mijn dienaren jou vragen stellen over MIJ: voorwaar, ik ben nabij, ik verhoor de smeekbede van de smekende wanneer Hij tot mij smeekt. Laten zij in Mij geloven. Hopelijk zullen zij de juiste Leiding volgen. (2:186). Allahoe akbar, op zulke momenten vervult je hart zich met de liefde voor Allah SWT.

Dit wilde ik graag met mijn broeders en zusters delen omdat achter ieder van ons een verhaal zit die even belangrijk en uniek is en dat er veel tekens van Allah SWT naar ons neerdalen met Zijn wil om ons te laten geloven in Hem. Na ervaring weet ik dat alleen Allah SWT mensen kan leiden naar zijn licht en Hij leid wie Hij wil. Toch hoop ik O Allah op U leiding voor datgene in mijn leven waar U kennis over heeft. Amin

Moge Allah mij vergeven voor mijn zonden en de gelovige mannen en vrouwen en ons behoeden voor het hellevuur. Moge Allah SWT de profeet Mohammed s.a.a.w.s. zoveel zegeningen geven als erin de hemel en aarde zijn. Amin.

Gewoon een iemand die getuigt dat Allah SWT bestaat.......

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 19147 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Moslima

5 reacties

 • Reactielink allahuakbar vrijdag, 09 december 2011 23:30 Geplaatst door allahuakbar

  [i]Salaamalaikom mensen ik geloof in allah en ik weet dat allah bestaat allah is god en mensen die niet in allah geloven of allah haten of zggen dat hij niet bestaat DIE MOETEN SERIEUS OPROTTEN !!!!
  Groetjes Moslims
  rot op rassisten!![/i]

 • Reactielink sonny maandag, 13 december 2010 01:53 Geplaatst door sonny

  allah is groot ;D

 • Reactielink Faridaatje zaterdag, 26 september 2009 00:28 Geplaatst door Faridaatje

  Ik vind het echt heel mooi wat je hebt geplaatst.
  We moeten inderdaad niet vergeten over ons rol hier op aarde en dat het elk moment afgelopen kan zijn.

  We moeten zoveel mogelijk proberen het goede te doen, en inshallah worden we allemaal geleid door Allah(swt).

 • Reactielink marjam jusuf zondag, 01 juni 2008 21:33 Geplaatst door marjam jusuf

  machallala wat mooi.
  allah is zeker die ons leidingen geeft
  en ik hoop dat hij ons als moslime mensen tot de rechte pad leid.
  [I]null[/I]

 • Reactielink lijla dinsdag, 18 maart 2008 20:17 Geplaatst door lijla

  allah akbar de mensen die in hem geloven zijn trots 8) allah is trots t leven is een test dus pas op met wat je doet en kijk uit dat je niet liegt mogen allah jouw beschermen :roll :) :grin 8) :p

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld