Breaking News
El Bachir Chalgoum

El Bachir Chalgoum

Langzaam draaide Joep de dop terug op de fles en schoof het gevulde glas behoedzaam over de bar in de richting van de late bezoeker. De man knikte en legde zijn duim en wijsvinger eromheen zonder het drankje naar zijn mond te brengen. 'Het is lang geleden' zei de barman. De ander haalde zijn schouders op. 'Een jaar. Wat is nou een jaar?' 'Er kan een heleboel gebeuren in een jaar.'

Amsterdam 2030

Nors kijkt hij naar buiten. Het is een grauwe wereld daar. Het regent. Mensen haasten zich door de straat. De langsrijdende auto's doen water en slijkdruppels hoog opspatten. Af en toe passeert er iemand vlak voor zijn raam. De meesten negeren hem. Een enkeling kijkt hem aan. Die ziet een verbitterde oude man. Niet bepaald een prettige aanblik,dus kijkt die meteen weer weg.

Ik kijk naar je in het ochtendlicht. Jouw gezicht, zo vertrouwd. Je ogen gesloten. De zon is net opgekomen. Buiten hoor ik de eerste vogels. Een deur slaat dicht. Het stadse leven neemt zijn aanvang.
Hier en nu zijn wij met zijn tweetjes. Ons eigen paradijsje. Ik hou van jou. Met alles dat ik in me heb. Je lange haar valt krullend over je schouders. De eerste zonnestralen spelen met jouw lokken. Ik laat mijn vingers erdoorheen strepen.

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld